Evenimentul Zilei > Politica > ACUZAȚII grave din partea unui baron PSD: Asociația Municipiilor a devenit PARTID politic și urmărește AUTONOMIA LOCALĂ! Ar trebui DIZOLVATĂ de o instanță!
ACUZAȚII grave din partea unui baron PSD: Asociația Municipiilor a devenit PARTID politic și urmărește AUTONOMIA LOCALĂ! Ar trebui DIZOLVATĂ de o instanță!

ACUZAȚII grave din partea unui baron PSD: Asociația Municipiilor a devenit PARTID politic și urmărește AUTONOMIA LOCALĂ! Ar trebui DIZOLVATĂ de o instanță!

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu: Asociația Municipiilor din România ar trebui dizolvată de o instanță! pentru că a devenit partid politic și urmărește autonomia politică locală/ Primarii din AMR au criticat vehement proiectul de buget pe 2019

Președintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu a lansat – potrivit G4Media – o serie de atacuri la adresa Asociației Municipiilor din România. Aceasta în condițiile în care primarii orașelor mari, greu de controlat politic chiar și de către propriul partid, s-au arătat nemulțumiți de propunerile de buget ale Guvernului Dăncilă.  În acest context, Ioan Dîrzu a transmis că ”Asociația Municipiilor din România (AMR) ar trebui dizolvată de către o instanță judecătorească deoarece urmărește un alt scop decât cel pentru care s-a constituit, comportându-se ca un partid politic”.  Mai mult, în opinia sa ”AMR a devenit pepinieră de PDL-iști care adoptă discursul baronilor locali din Ardeal – Hava, Falcă și Bolojan – care nu au fost în stare să-și folosească excedentul ani la rând pentru investiții”.

”AMR se comportă ca un partid politic, cu agendă proprie, care urmărește dezvoltarea unei autonomii politice locale, nu a celei administrative și financiare. Din cauza AMR au apărut alianțe ale Vestului și Estului, au apărut gale în care baronii locali se premiază între ei, au apărut practici ilegale de aplicare a legislației europene a achizițiilor sau a serviciilor publice. AMR se comportă ca un guvern paralel și toată lumea s-a ferit să spună asta, deși toată lumea din administrația centrală știe că AMR e stat în stat. Primarii PDL-iști fac scandal din cauză că nu mai pot merge la Ministerul Finanțelor și să bată cu pumnul în masă, să spună cum și câți bani se dau, așa cum făceau pe vremea lui Băsescu-Boc” a transmis Dîrzu prin intermediul unui comunicat de presă.

Printre altele, AMR a respins categoric propunerile Ministerului Finanțelor Publice privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate, aferente sistemului de protecție a copilului, centrelor pentru persoane cu handicap, indemnizații pentru persoane cu handicap și însoțitori ai acestora, precum și „salarizarea personalului neclerical”, cheltuieli evaluate de MFP la 6,4 miliarde de lei.