Evenimentul Zilei > Politica > ACUZAȚII grave de la vârful PNL: Dragnea suprataxează sectorul privat ca să acopere GAURA de 90 miliarde lei făcută de companiile de stat!
ACUZAȚII grave de la vârful PNL: Dragnea suprataxează sectorul privat ca să acopere GAURA de 90 miliarde lei făcută de companiile de stat!

ACUZAȚII grave de la vârful PNL: Dragnea suprataxează sectorul privat ca să acopere GAURA de 90 miliarde lei făcută de companiile de stat!

Președintele Comisiei economice a Senatului – liberalul Florin Cîțu – îl acuză în termeni duri pe șeful PSD-ist Liviu Dragnea, pe Facebook, că a decis suprataxarea sectorului privat ca să acopere gaura gigantică făcută, de-a lungul anilor, de companiile de stat: 90 miliarde lei!

”Dragnea suprataxeaza sectorul privat sa acopere gaura! Datorii uriase ale companiilor de stat.

Statul nu plateste DATORII de aproximativ 90 miliarde lei in timp ce SUPRATAXEAZA sectorul privat.

In 2018 datoriile totale ale intreprinderilor publice:

întreprinderi publice nefinanciare = 55.13 miliarde lei
întreprinderi publice financiare = 33.97 miliarde lei

Aceasta gaura reprezinta 9.3% din PIB. ENORM!

Asta inseamna ca in economie sunt mii de companii care au furnizat produse si companiilor de stat si nu au fost platite de statul roman. In timp ce “managerii” companiilor de stat primesc salarii, prime in schimbul adeziunii la partidele stat PSD+ALDE.

Si mai inseamana ceva. La fel de grav si cu implicatii pentru toata economia. Aceste companii nu si-au platit contributiile la bugetul de stat si la bugetul de asigurari sociale de stat.

Aproximativ 40% din deficitul bugetar din 2018 are sursa datoriile companiilor de stat la buget.

Asa isi bat joc PSD+ALDE de toti cei care muncesc in sectorul privat. Indiferent de ocupatie sau sectorul in care activeaza.

Companiile de stat sunt tinute in viata cu datorii enorme In loc sa fie restructurate si sa-si plateasca datoriile. Sau sa le privatizeze. In acealsi timp este posibil ca in unele cazuri sa fie mai eficient ca aceste companii sa fie inchise. Daca dupa 30 de ani reprezinta inca un cost asa mare pentru societate, este cazul sa le inchidem.

Este clar acum de ce Dragnea, Valcov si restul coalitiei toxice suprataxeaza tot sectorul privat?

Dar taxele si accizele introduse de PSD+ALDE in 2017/2018 nu ajung.

URMEAZA TAXE NOI!

Gaura la companiile de stat este din ce in ce mai mare si se adauga si miliardul de lei de la CEC Bank.

P.S. In urmatoarele zile voi publica o analiza a bugetului de stat si implicatii pentru economie in 2019”, scrie Florin Cîțu.