Evenimentul Zilei > Politica > Acuzații dure. PSD invocă raportul Curții de Conturi: „PNL a sifonat miliarde în pandemie”
Acuzații dure. PSD invocă raportul Curții de Conturi: „PNL a sifonat miliarde în pandemie”

Acuzații dure. PSD invocă raportul Curții de Conturi: „PNL a sifonat miliarde în pandemie”

PSD a lansat acuzații dure la adresa Guvernului și PNL afirmând, nici mai mult nici mai puțin că liberalii au „sifonat miliarde” în timpul pandemiei. Social-democrații invocă raportul Curţii de Conturi care a scos la iveală „fraude cu bani publici” la Ministerul Sănătății. 

 

PSD afirmă că reticenţa guvernului Orban în a dubla alocaţiile şi a creşte pensiile cu 40%, conform legilor în vigoare, vine din faptul că fondurile necesare ar fi fost „sifonate” prin contractele alocate fără licitaţie în perioada stării de urgenţă.

Astfel, social-democraţii invocă drept dovadă rezultatele controlului Curţii de Conturi, care ar arăta preţuri umflate de 12 ori pentru ca firmele legate de PNL să aibă profituri cât mai mari, unele produse achiziţionate fiind livrate înainte ca procedurile de achiziţie şi contractele să fie semnate.

„PNL a furat banii de pensii și alocații prin licitațiile trucate. Modelul #Unifarm de guvernare înseamnă nimic pentru români și bani cât mai mulți în buzunarele liberalilor!

Curtea de Conturi confirmă oficial #tunurilePNL de miliarde, date la Ministerul Sănătății, în plină pandemie. Rezultatele controlului sunt un abecedar al fraudelor pe bani publici comise sub directa oblăduire a lui Orban:

– prețuri umflate și de 12 ori ca să le iasă profituri cât mai mari firmelor de partid;

– țeapă cu alcool sanitar și manevre financiare pe seama componentelor folosite la izolete;

– produse predate înaintea semnării contractelor și echipamente predate înainte de finalizarea procedurii de achiziție.

Liberalii au sifonat miliarde și acum vin cu tupeu să ne spună că nu mai au bani de pensii și alocații.

#GuvernațiNUmaifurați!”, se arată în mesajul transmis de PSD.

Verificările inspectorilor de conturi au vizat perioada cuprinsă între 2 iunie și 2 iulie 2020, iar între problemele semnalate sunt unele privind achiziția unor materiale sanitare și de protecție precum și altele care au legătură cu donația făcută de statul român Republicii Moldova.

Una dintre problemele semnalate de Curtea de Conturi privește încălcarea prevederilor legale privind cheltuirea banilor pentru achizițiile realizate în perioada stării de urgență.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: