''Poliţiştii au fost chemaţi de persoane aflate la faţa locului, aceştia au 'săltat-o' ţinând-o câteva ore la răcoare'', a declarat pentru AFP procurorul din Tarbes, Pierre Aurignac, precizând că tânăra femeie a invocat că gestul său este unul artistic.

Mulţimea de pelerini nu şi-a crezut ochilor văzând, pe la ora 17,40 o apariţie amuzantă exact în mijlocul sanctuarului de la Lourdes. Actriţa se afla complet goală în mijlocul unei adunări de credincioşi şi religioşi. Doar părul îi era acoperit cu un voal bleu de madonă. Într-un video postat pe Youtube, dar imediat şters, se pot observa catolici intervenind cu disperare  pentru a-i acoperi nuditatea.

Deborah este deja cunoscută de către poliţie pentru delicte de acest tip. Artista, feministă, foloseşte nuditatea pentru a performa. Ea, de exemplu, a pozat goală, cu picioarele desfăcute, în faţa Giocondei la muzeul  Louvre din Paris. Tribunalul corecţional din Paris a condamnat-o la 35 de ore de muncă în folosul societăţii, fiindcă a muşcat de mână un gardian, dar a fost absolvită de acuzaţia de exibiţionsm sexual.

Deborah este o obişnuită a locurilor publice şi a sălilor de şedinţe. În februarie,  a mai fost reţinută pentru alte ''performanţe''. În 2014 şi 2016 ea a fost obiectul a două apelări la litera legii pentru că a performat goală la muzeul d'Orsay lângă ''Originea lumii'' a lui Gustave Courbet şi ''Olympia'' a lui Edouard Manet.

Imagini pentru Déborah de Robertis photo
Imagini pentru Déborah de Robertis photo
Imagini pentru Déborah de Robertis photo
Imagine similară
Sursa foto: MIRROR