Evenimentul Zilei > Actualitate > DOLIU în lumea CINEMATOGRAFIEI. Un cunoscut ACTOR a încetat din VIAŢĂ. A jucat în peste 130 de ROLURI
DOLIU în lumea CINEMATOGRAFIEI. Un cunoscut ACTOR a încetat din VIAŢĂ. A jucat în peste 130 de ROLURI

DOLIU în lumea CINEMATOGRAFIEI. Un cunoscut ACTOR a încetat din VIAŢĂ. A jucat în peste 130 de ROLURI

John Bluthal, care a murit la vârsta de 89 de ani, a avut peste 132 de roluri în toată cariera sa, iar acest lucru l-a făcut faimos. Cauza morţii, însă, nu este cunoscută. Din informaţiile oferite de BBC, actorul John Bluthal a murit pe patul de spital. Alături de el au fost şi familia şi prietenii.

„A murit în pace, alături de cei dragi. Suntem foarte trişti, dar era în vârstă. Totul s-a agravat din cauza unei cazături de zilele trecute. Altfel, cred ar mai fi trăit. Fiicele lui, Lisa şi Nava, au stat la capul lui”, a spus un apropiat pentru BBC.

John Bluthal, pe numele său Isaac Bluthal, s-a născut în 1929 în Galiţia, Ucraina, într-o familie de origine evreiască. El a emigrat împreună cu familia în 1938, în Australia, pe când avea 9 ani.

A urmat cursurile Liceului Princes Hill Central School, apoi ale Universităţii High School Parkville. Şi-a început cariera de actor la Teatrul Yddish din Melbourne. În 1949 călătoreşte în Marea Britanie şi Europa, unde joacă în spectacole de pantomimă.

În lunga sa crieră, Bluthal a apărut în numeroase piese de teatru, filme, la radio şi în nenumărate producţii de televiziune.