UPDATE. Celebrul actor revine cu un mesaj în care subliniază faptul că tot ceea ce face el acum nu are nimic în comun cu politica.
„Dacă acești oameni se află astăzi la bordul acestei nave, este datorită Open Arms. Probabil ar fi murit. Vă rog ajutați-ne să ne salvăm frații și surorile noastre.”  Acesta este apelul lui Richard Gere, care a urcat pe vasul Open Arms  oprit la Lampedusa  de zile întregi cu 121 de persoane la bord. „Acum se descurcă bine”, spune actorul, explicând că a contribuit la aducerea apei și a mâncării pentru toți de pe barcă, „chiar și pentru echipaj”.
Ştirea iniţială:
„În sfârşit, o veste bună. Alimentele sosesc pe nava Open Arms şi avem un membru al echipajului excepţional”, a twittat ONG-ul, publicând fotografiile actorului care aduce alimente. Cu el este şi Chef Rubio, care a mai făcut naveta pe vasul oprit în mare la sud-est de Lampedusa.
Actorul a plecat spre Open Arms cu o barcă din cauciuc portocalie a ONG-ului. Nu s-a prezentat cu mâinile goale, ci ca un musafir de treabă şi a adus cu el daruri: orez, paste, verdeţuri, apă, fructe, în general alimente pentru cei 121 de migranţi care stau blocaţi de 8 zile, împreună cu cei 20 de membri ai echipajului.
Gere şi Rubio sunt susţinători ai ONG-ului catalan, care, totuşi, nu debarcă migranţii în Spania, ceea ce pare ciudat. „ Richard Gere a ajuns la noi pentru a ne arăta susţinerea, a echipajului şi a tuturor oamenilor de la bord – spun cei de la ONG – Considerăm inacceptabil că viaţa oamenilor, femei şi copii continuă să fie ignorată şi că drepturile stabilite  de Convenţiile internaţionale continuă să fie sitematic violate”.
În Mediterana centrală  a mai sosit un vas „umanitar”, Ocean Viking, care are la bord migranţi pe care să-i ducă în cel mai apropiat port posibil. Această  navă aparţine Sos Mediterranee şi Medicilor fără frontiere. La bord are 80 de migranţi, printre ei aflându-se câteva femei şi copii. Ministrul de Interne, Matteo Salvini, a spus că nava nu va putea să lase migranţii în Italia şi a invitat Norvegia sub pavilionul căreia navighează, ca şi Franţa şi Spania, să se ocupe ei de migranţi, fiindcă Italia nu e loc de depozitare a tuturor migranţilor lumii.
Video şi imagini cu celebritătile americane le puteţi vedea AICI.