Acțiunile Oltchim, reluate la tranzacționare. Compania nu a plătit curentul electric

Acțiunile Oltchim, reluate la tranzacționare. Compania nu a plătit curentul electric

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a suspendat de la tranzacţionare acţiunile Oltchim din cauza informaţiilor apărute în mass-media referitoare la o posibilă debranșare a combinatului de la reţeaua de electricitate.

UPDATE 13.30 Potrivit Ministerului Economiei, Oltchim funcționează cu o parte din instalații la capacitate redusă. ”Începând cu data de 11.01.2012. S.C. OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea funcționează cu o parte din instalații la capacitate redusă ca urmare a neîncadrării în graficul de eșalonare încheiat cu furnizorul de energie electrica S.C. ELECTRICA S.A.. În prezent, S.C. OLTCHIM S.A. negociază cu S.C. ELECTRICA S.A. pentru normalizarea situației și reluarea livrărilor de energie electrică conform clauzelor contractuale”, se arată în comunicatul primit de la minister.

UPDATE 12.00 Tranzacțiile cu acțiunile Oltchim au fost reluate la orele 11.45, după ce compania a comunicat Bursei de Valori că nu a reușit să respecte graficul de eșalonare a datoriilor către Electrica SA. Potrivit directorului general al Electrica, datoriile Oltchim depășesc 100 milioane de euro. În aceste condiții, combinatul chimic funcționează "cu o parte din instalații la capacitate redusă", spune compania, în comunicatul remis BVB.

UPDATE 11.30 Potrivit unor surse din piață, combinatul nu a fost total debranșat de la rețea.  ”Potrivit unei înțelegeri între furnizor și consumator, a fost redusă energia electrică livrată la 15MWh. Oltchim nu a fost niciodată debranșată total de la rețea din cauza faptului că, într-o astfel de situație, ar exista un risc de explozie a instalațiilor”, au precizat sursele. Titlurile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlea au fost suspendate de la tranzacţionare înainte de începerea şedinţei, la ora 9:56, conform Titlului II art. 111(1) lit. d din Codul BVB - Operator de Piaţă, care prevede protecţia investitorilor. Oficialii BVB aşteaptă un comunicat oficial din partea companiei care să lămurească situația. Tranzacţionarea acţiunilor ar trebui să se reia la 30 de minute de la diseminarea comunicatului companiei.

Ne puteți urmări și pe Google News