Acţiunile Meta au scăzut miercuri cu 2%. Compania a raportat un număr sub aşteptări al numărului persoanelor active zilnice. Compania a declarat că estimează venituri în al patrulea trimestru cuprinse între 45 şi 48 miliarde de dolari. Punctul median al acestei estimări este mai mare decât consensul analiştilor, de 46,3 miliarde de dolari.
Meta nu se aștepta la așa ceva
Meta a raportat o creştere de 5% a numărului de utilizatori zilnici activi în al treilea trimestru, ajungând la 3,29 miliarde, o cifră uşor mai mică decât aşteptările analiştilor, care erau de 3,31 miliarde. Profitul net a crescut cu 35% faţă de anul precedent, ajungând la 15,7 miliarde de dolari, comparativ cu 11,6 miliarde de dolari cu un an în urmă.
Compania a indicat că estimările pentru cheltuielile totale din anul fiscal 2024 vor fi între 96 şi 98 miliarde de dolari, uşor mai mici faţă de previziunea anterioară de 96-99 miliarde de dolari.
Meta se așteaptă la o creștere a cheltuielilor
Pentru cheltuielile de capital (capex), compania a prognozat pentru anul fiscal 2024 o sumă între 38 şi 40 miliarde de dolari, în creştere faţă de estimările anterioare de 37-40 miliarde de dolari.
De asemenea, Meta a subliniat că se aşteaptă la o creştere semnificativă a cheltuielilor pentru infrastructură în anul următor şi anticipează că cheltuielile de capital vor continua să crească semnificativ în 2025.
Zuckerberg l-a detronat pe Jeff Bezos
Luna aceasta, Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms, l-a detronat pe Jeff Bezos și a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume. Averea netă acestuia a ajuns joi la 206,2 miliarde de dolari,depăşind averea netă de 205,1 miliarde de dolari a fostului CEO şi preşedinte al Amazon, Jeff Bezos. Averea netă a lui Zuckerberg a crescut cu 78 de miliarde de dolari de la începutul anului.
La sfârşitul anului 2022, directorul Meta a instituit un plan major de restructurare, care a continuat şi în anul următor, şi, în cele din urmă, a dus la pierderea locurilor de muncă pentru 21.000 de lucrători. Cu toate acestea, compania a continuat să cheltuie miliarde de dolari pentru tehnologiile de realitate virtuală. Recent, compania şi-a lansat ochelarii Orion AR.