Evenimentul Zilei > Social > Acrobatul Ionel Orzan, pregătit să intre în spectacol
Acrobatul Ionel Orzan, pregătit să intre în spectacol

Acrobatul Ionel Orzan, pregătit să intre în spectacol

Clipe de groază la Circul Globus din Capitală în weekend- ul trecut. În timp ce executa un exerciţiu destul de riscant, Ionel Orzan, unul dintre cei mai experimentați acrobați ai Circului de Stat, a redus la tăcere o sală plină.

 Aflat în „Roata Morții“, artistul în vârstă de 66 de ani s-a dezechilibrat și s-a prăbușit la pământ, sub privirile îngrozite ale oamenilor prezenți la spectacol. Unul dintre spectatori a pus mâna pe telefon şi a sunat la numărul de urgenţă 112.

„Nu avea lonjă de siguranță“

„Da, aşa este. O persoană a sunat la 112. Circul Globus are contract cu BGS. Nu a existat vreo intervenţie la care să fi ajuns mai târziu de trei minute, însă, pentru că s-a apelat serviciul de urgenţă, cei de acolo au trimis ei salvarea. Însă să ştiţi că nu a căzut de la înălţimea de la care s-a scris. Era mult mai puţin“, ne-a declarat Victor Coman, managerul demis de Gabriela Firea. Tot potrivit acestuia, acrobaţii sunt foarte bine antrenaţi, de aceea sunt foarte rare astfel de incidente. „Există anumite exerciţii unde nu este posibilă lonja de siguranţă. Aşa a fost şi în cazul lui Orzan, un foarte talentat om de Circ. Nu aveai unde să pui plasă de siguranţă la Roata Morţii“, a mai adăugat Coman. Potrivit unei surse, Ionel Orzan avea contract cu Circul Globus. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu acesta pe patul de spital, iar prietenii și colegii i-au transmis că îl așteaptă, din nou, în sală.