Evenimentul Zilei > Justitie > Achitat în dosarul „Trafic de Copii”, Bulibașa din Țăndărei își cere aurul și banii înapoi de la ANAF
Achitat în dosarul „Trafic de Copii”, Bulibașa din Țăndărei își cere aurul și banii înapoi de la ANAF

Achitat în dosarul „Trafic de Copii”, Bulibașa din Țăndărei își cere aurul și banii înapoi de la ANAF

Patru kilograme de aur au dispărut fără urmă din dosarul traficanților de copii de la Țăndărei. După ce au fost achitați, bulibașa și rudele au mers la Fisc să-i recupereze salbele.

Bulibașa Petrică Drăgușin și Radu Constantin, poreclit „Titi Aghiotantu” au fost achitați definitiv de acuzațiile de trafic de minori, după zece ani de procese.

Procurorii DIICOT i-au acuzat în 2010 că aceștia și acoliți ai lor racolau copii pe care îi trimiteau apoi la cerșit în Anglia.

Unele dintre acuzații s-au prescris, iar pentru altele s-a stabilit că fapta nu există.

Prin urmare, justiția a stabilit restituirea banilor și a aurului ridicat cu ocazia perchezițiilor.

Bulibașa Drăgușin a venit joi la ANAF să-și recupereze valorile.

„La ANAF avem treabă. Avem banii pe care trebuie să ni-i dea, ni i-a luat de acasă. Am făcut cerere și nu vor să ne mai dea banii. Banca Națională zice că nu se găsesc. Apoi s-au găsit, dar nu vor să ni-i dea. E vorba de 5.100 de euro. Fratelui meu trebuie să-i dea vreo 7.000 de euro, ne-au mai luat și niște aur. Le-am zis să-mi dea măcar 502 grame și pentru celălalt mă judec, dar nu vor”, a spus bulibașa, citat de Antena 3.

Situația aurului este neclară. Deși Radu Constantin deține o hotărâre prin care se dispune restituirea acestei cantități de bijuterii, în realitate cele aproape 4 kilograme de metal prețios nu ar fi fost niciodată ridicate de la acesta, fiind vorba despre o eroare aflată la dosar, mai arată sursa citată.