Unele legume se păstrează foarte bine la frigider, în timp ce altele sunt distruse de temperaturile scăzute. Își pierd textura, aroma și chiar se strică mai repede contrar tuturor așteptărilor.
Mulți dintre noi ne-am obișnuit să ținem legumele în frigider pentru a le prelungi prospețimea. Regula este perfect valabilă în cazul multor produse, însă sunt și legume care nu au ce să caute în frigider. Mediul foarte rece nu face altceva decât să le schimbe textura, gustul și proprietățile.
Roșiile au interzis la frigider
Este bine să știm care sunt legumele care trebuie ținute la tempetatura camerei. În cazul celorlalte, consumatorul decide după propriul gust dacă vrea să le consume reci sau dacă le preferă la o temperatură ambientală.
Roșiile sunt unele dintre legumele care nu au ce să caute în frigider. Ele trebuie consumate tot timpul la temperatura camerei pentru a-și păstra gustul. Temperatura scăzută din frigider face ca roșiile să devină fade și făinoase.
Cartofii se îndulcesc
Cartofii se păstrează cel mai bine într-un loc urcat, întunecat și răcoros. Nu însă în frgider unde temperaturile sunt prea scăzute. Dacă cumpărați cantități mai mare de cartofi este bine să le depozitați în beci.
Se știe că toți cartofii au un conținut mare de amidon care se poate transforma în zaharuri la temperaturi scăzute, după depozitarea la frigider. Dincolo de faptul că piureul va deveni mai închis la culoare, el poate căpăta o aromă neobișnuit de dulce. Umiditatea din frigider poate afecta, de asemenea, textura, cartofii devenind nisipoși, scrie impact.ro.
Ceapa se înmoaie
Ceapa nu este o legumă pretențioasă, dar trebuie respectate câteva reguli. Dacă este feliată sau tocată în bucăți mici va rezista cam o săptămână la frigider. Ceapa întreagă însă, poate să absoarbă umezeala din frigider și să devină extrem de moale în 48 de ore. Ea trebuie aruncată în acest caz.
Pentru ca ceapa să rămână crocantă și aromată trebuie să o păstrați la temperatura camerei, dar ferită de lumină. De asemenea, ceapa nu trebuie să se atingă de alte legume, deoarece se va strica mult mai repede dacă este depozitată în același coș cu alte alimente.
Avocado nu se mai coace
Avocado este una dintre legumele la modă, dar care a apărut destul de târziu pe piața din România. De multe ori, când cumpărăm un avocado nu ne putem da seama dacă este copt. Situația se rezolvă dacă este depozitat câteva zile la temperatura camerei. Dacă îl punem în frigider, procesul de coacere este încetinit și riscăm să se strice înainte să îl putem consuma.