Evenimentul Zilei > Actualitate > ACCIDENTUL TRAGIC de lângă Ploieşti. Zecile de victime sunt din acelaşi sat. Bilanţul oficial prezentat de IGSU
ACCIDENTUL TRAGIC de lângă Ploieşti. Zecile de victime sunt din acelaşi sat. Bilanţul oficial prezentat de IGSU

ACCIDENTUL TRAGIC de lângă Ploieşti. Zecile de victime sunt din acelaşi sat. Bilanţul oficial prezentat de IGSU

Majoritatea victimele accidentului soldat cu cinci morţi şi 28 de răniţi, care a avut loc, în această dimineață, în jurul orei 06.11, pe DN1, în dreptul localităţii Strejnic, sunt din satul Coada Izvorului, comuna Măneşti, judeţul Prahova. Acolo au fost deja trimise echipe de polițiști pentru a lua legătura cu familiile.

Bilanţul oficial al tragicului accident care a avut loc pe DN1, lângă Ploieşti, a fost anunţat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).  Astfel,  în urma impactului violent dintre un microbuz,  care circula pe ruta Măneşti-Ploieşti, şi o basculantă plină cu nisip cinci persoane au decedat. De asemenea, au fost rănite grav 28 de persoane, printre care 11 bărbaţi, 16 femei şi un copil care au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe ,din municipiul Ploieşti.

La fața locului s-a declanșat planul roșu de intervenție, ceea ce presupune mobilizarea unui număr important de ambulanțe și echipaje de intervenție. Drept urmare, la locul accidentului s-a intervenit cu 8 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale pentru descarcerare, 1 autospecială de transport victime multiple, 1 autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, 1 Spital Mobil, 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 14 ambulanțe SAJ. Intervenția pentru salvarea persoanelor implicate în accident a fost realizată de 83 de pompieri (19 ofiţeri şi 64 subofiţeri), alături de aceștia acționând și medicii și asistenții medicali, polițiști și jandarmi.

Echipajele de poliție au asigurat devierea traficului din zonă pentru a permite intervenția echipajelor medicale și transportul răniților către spital. De asemenea, echipe de jandarmi au asigurat perimetrul zonei de intervenție.

Toate victimele au fost transportate la spitalul județean Prahova, unde există deja echipe de polițiști și psihologi pentru identificarea rapidă a victimelor și consilierea familiilor.

Au fost deschise două linii telefonice pentru rudele și familiile celor implicați în accident – 0244515933 și 02445515946.

Acțiunea de intervenție la fața locului a fost coordonată de către Rodica Paraschiv, Prefectul județului. Aceasta s-a deplasat la locul accidentului și ulterior în satul Coada Izvorului din comuna Măneşti, informându-l periodic de dinamica situației pe ministrul afacerilor interne.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: