Accidentul aviatic din Malaezia: cei doi pasageri cu paşapoarte furate erau iranieni

Accidentul aviatic din Malaezia: cei doi pasageri cu paşapoarte furate erau iranieni

Poliţia malayeziană i-a identificat drept iranieni pe cei doi pasageri îmbarcaţi cu paşapoarte false în avionul Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines dispărut sâmbătă cu 239 de persoane la bord, în Marea Chinei de Sud, informează astăzi ziarul El Pais.

Într-o conferinţă de presă, şeful poliţiei malayeziene, Khalid Abu Bakar, a respins posibilitatea ca unul dintre pasageri, în vârstă de 19 ani, să facă parte dintr-o celulă teroristă, subliniind că cei doi pasageri iranieni se îndreptau spre Germania. “Este improbabil să fie membru al unui grup terorist. Credem că încerca să emigreze în Europa", s spus el, fără să dea date despre al doilea iranian.

Autorităţile au explicat că tânărul a fost identificat sub numele de Eouria Nour Mohammad Mehrdiad. După ce au contactat-o pe mama lui care îl aştepta pe aeroportul din Frankfurt, aceasta a spus că “nu ştia" de ce fiul ei călătorea cu un paşaport furat.

Biletele celor doi pasageri care călătoreau cu paşapoarte false au fost cumpărate în acelaşi timp, după cum indică seriile biletelor, şi au fost comandate în Iran prin două agenţii de voiaj din Thailanda, au informat surse oficiale thailandeze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Biletele au fost achiziţionate cu 48 de ore înainte de zbor, la agenţii din localitatea turistică Pattaya (est de Bangkok), potrivit presei thailandeze. Cei doi pasageri s-au îmbarcat sub identităţile false - cea a italianului Luigi Maraldi şi cea a austriacului Christian Kozel, ale căror paşapoarte au fost furate în Thailanda în 2013, respectiv 2012.

Avionul ce efectua zborul MH370 a decolat vineri noaptea de la Kuala Lumpur la ora locală 00:41 (vineri ora 16:41 GMT) şi urma să ajungă la Beijing şase ore mai târziu, dar a dispărut de pe sistemele radar la o oră de la decolare. A