Accidentul a avut loc, în jurul orei 16:00, în zona industrială a municipului Tulcea. Din primele verificări ale polițiștilor de la Rutieră, a rezultat faptul că un bărbat, de 50 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Prelungirea Taberei, s-a angajat în depășirea unui autoturism, condus regulamentar, de un bărbat, de 50 de ani.

Neavând suficient timp pentru finalizarea manevrei de depășire, șoferul primei mașini nu a mai putut evita coliziunea cu un autobuz al Serviciului de Transport Public, care circula din sens opus și în care se alau trei persoane. În același timp, s-a izbit și de autoturismul pe care încercase să îl depășească.

În urma accidentului a rezultat rănirea a trei persoane, cei doi conducători auto ai autoturismelor si o femeie, de 39 de ani, din autobuz. Victimele au fost transportate, cu ambulanțele, la Spitalul Județean Tulcea. Potrivit polițiștilor, conducătorii auto posedau permis de conducere și nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.