Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident ca la Vaslui. Un șofer beat chior a călcat un pieton în comă alcoolică
Accident ca la Vaslui. Un șofer beat chior a călcat un pieton în comă alcoolică

Accident ca la Vaslui. Un șofer beat chior a călcat un pieton în comă alcoolică

Un șofer beat, de 63 de ani, din localitatea Iana, județul Vaslui, a acroșat un pieton de 32 de ani, mai beat ca el

Când polițiștii i-au pus sã sufle în alcooltest, ambii împricinați  și soferul si pietonul, au avut rezultate pozitive! Șoferul era rupt de beat binisor, aparatul indicând o alcoolemie de de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, adică 1,2 la mie alcoolemie în sânge, iar pietonul a bãtut „recordul” cu 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, adică  2,72 alcoolemie.

Pietonul a ajuns la spital, dar atât de beat a fost încât dupã ce medicii l-au îngrijit, acesta tot „ametit” a plecat din unitatea spitaliceascã. Soferul s-a ales cu dosar penal în care se fac cercetãri pentru douã infractiuni, informează colegii de la ziarul vasluian Vremea Nouă.

„Pietonul a fost transportat la spitalul bârlãdean, iar în cauzã s-a deschis un dosar penal pentru comiterea infractiunilor de vãtãmare din culpã si conducere a unui autovehicul sub infuenta alcoolului”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

„Detasamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu o ambulantã tip B2 ( EPA) în localitatea Iana, comuna Iana, la un accident rutier în care au fost implicate trei persoane si un autoturism. La sosirea echipajului de interventie, paramedicii au gãsit victima unui accident rutier care suferise traumatisme toraco-abdominale dupã ce a fost acrosat pe marginea drumului de un autoturism marca Volkswagen.

O a doua persoanã aflatã pe marginea drumului împreunã cu victima a scãpat fãrã traumatisme. Victima, o persoanã în vârstã de 32 de ani a fost transportatã la Compartimentul de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal Elena Beldiman Bârlad”, a menționat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui, pentru colegii de la Vrema Nouă.

La spital, pietonul turmentat, aproape de comã alcoolicã, a fost diagnosticat, tratat pe loc si trimis acasã. „Pacientul de 32 de ani, din Iana, avea un traumatism cranio cerebral, contuzie toraco abdominalã si traumatism coloana lombarã, fãrã traiecte de fracturã sau leziuni de organ imagistic. A fost evaluat chirurgical si neurologic si directionat la domiciliu cu recomandare de antalgice. Starea sa generalã era bunã, nu a necesitat internarea”, a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean.