Accident aviatic în Buzău. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit

Accident aviatic în Buzău. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușitAvion. Sursa foto: Pixabay

Un accident aviatic a avut loc la Buzău, miercuri, implicând un avion AN-2.

Din primele informații reiese că această aeronavă a fost retrasă din uz de peste zece ani. Cu toate acestea, era folosită pentru antrenamentele parașutiștilor.

Accident aviatic la Buzău. Nimeni nu a fost rănit

Totul a avut loc s pe Aerodromul Spătaru din Buzău, iar informațiile inițiale arată că nu au existat victime.

Se pare că accidentul a fost cauzat, cel mai probabil, de o eroare umană.

La bordul aeronavei se aflau doi piloți, dar ambii s-au autoevacuat înainte de producerea unei tragedii.

Deși aeronava era scoasă din uz de multă vreme, specialiștii în aviație au considerat-o sigură, drept pentru care ar fi fost închiriat Ministerului Apărării Naționale. Cu aceasta, militarii executau salturi cu parașuta.

Accident aviatic Buzău

Accident aviatic Buzău. Sursa foto: captură foto/ Antena 3 CNN

Momentan nu se știe care a fost cauza acestui accident aviatic din Buzău, dar se ia în calcul și o rafală de vânt care ar fi destabilizat avionul. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de intervenție, iar acum se încearcă să se afle cauza care a dus la prăbușirea aeronavei de mici dimensiuni, potrivit antena3.ro.

Avion prăbușit în Buzău

Un alt accident aviatic a avut loc în Buzău, în 2019. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit atunci în apropiere de oraşul Nehoiu, iar atunci, atât pilotul, cât și copilotul și-au pierdut viața.

Unul dintre cei implicați în accidentul aviatic din județul Buzău era Mihai Covaciu, un om de afaceri din Cluj, cu activități în domeniul imobiliar.

Pompieri

Pompieri. Sursa foto: Arhiva EVZ

Celălalt bărbat implicat era Liviu Bucățică, originar din Constanța și fratele Corinei Martin, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România. Amândoi erau rezidenți în Râșnov.

Aeronava era un model Technam T 2008, fabricat în Italia. Era echipat cu dublă comandă, având o lungime de șapte metri și o anvergură de nouă metri.