Evenimentul Zilei > Politica > Accesul prin SMS la metrou devine indisponibil
Accesul prin SMS la metrou devine indisponibil

Accesul prin SMS la metrou devine indisponibil

Metrorex informează că începând de astăzi, valoarea călătoriilor neutilizate va fi restituită şi evidenţiată în următoarea factură ce va fi emisă de operatorul de telefonie mobilă. Pentru utilizatorii de cartele pre-pay suma va fi creditată în contul cartelei pe care aceştia o deţin.

Convenţia dintre Telcor şi Metrorox a expirat la 30 iunie 2014, proiectul fiind un experiment tehnic privind accesul la metrou. Programul lansat în luna aprilie, permitea călătorilor să folosească telefonul mobil pentru plata şi accesul la metrou.

Soluţia putea fi utilizată de pe orice model de telefon mobil, indiferent de performanţele acestuia, serviciul folosind tehnologia Data-Over-Voice, serviciul fiind unic în lume. Clienţii putea plăti călătoria prin transmiterea unui sms la numărul 1700, primind în schimb confirmarea plăţii prin SMS. Accesul în staţia de metrou se realize prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea telefonului de validatoarele instalate în staţiile de metrou.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.