Acasă la omul care l-a înfruntat pe Voiculescu. „Eu nu am venit acolo să-l scuip, îl va scuipa istoria!”

Acasă la omul care l-a înfruntat pe Voiculescu. „Eu nu am venit acolo să-l scuip, îl va scuipa istoria!”

„Evenimentul zilei” l-a vizitat pe bărbatul care i-a aruncat bani în față lui Voiculescu. Dinulescu spune că banii reprezintă TVA-ul pe pâine, de care profită mai ales arendașii de terenuri.

Un mic om de afaceri din Voluntari, Bogdan Dinulescu (39 de ani), a fost vedeta zilei de ieri după ce i-a aruncat în față câteva zeci de lei vicleanului mogul, Dan Voiculescu (67 de ani). Atunci, televiziunile de ştiri au întrerupt emisunile şi au intrat în „breaking news”. După momentul de „glorie” mediatică, el s-a retras în casa sa.

Se uita la știrile cu el

L-am găsit în timpul zilei cum se uita la ştirile care îl aveau pe el în rolul principal. „M-au sunat mai mulți să mă felicite, dar ce am făcut a fost gestul unui om normal!”, ne-a explicat Dinulescu cum a  ajuns pe ecranul televizorului. Două autoturime de fiţe sunt parcate într-o curte mică, în care sunt îngrămădite o vilă şi o piscină. Ne spune că nu e sărac, dar că nu a făcut avere furănd. „Nu sunt un om sărac, dar nu am nici elicopter la poartă”, este modest Dinulescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul povesteşte că a început greu, a lucrat ani buni ca taximetrist şi a locuit în Colentina. Norocul său a fost boom-ul imobiliar, a cumpărat mai multe terenuri, pentru proprietatea cărora s-a judecat aproape un deceniu. „Închiriez niște spații comerciale”, spune bărbatul de unde face banii. Ne arată 4-5 contracte de închiriere, semnate la notar. „Totul este legal, le-am înregistrat la Fisc, plătesc impozit pentru ele”, spune bărbatul.

Are doar BAC-ul

În câteva minute ne spune şi povestea vieţii sale. „Am terminat liceul mai târâș-grăpiș. Era imediat după ’90. Am făcut un singur an de facultate, la Drept, apoi am abandonat. Era un balamuc în țară de care a profitat Voiculescu și alții. Când eu mă duceam în Piaţa Universităţii, să mă „droghez” să „iau bani” de la Câmpeanu și Rațiu, el făcea milioane de dolari. Asta este supărarea mea”, îşi rememorează tinereţea Dinulescu.

Acuzațiile aduse lui Felix

Incidentul a avut loc ieri, atunci când Voiculescu s-a prezentat pentru  a şasea zi consecutiv, la IPJ Ilfov. Mogulul se află sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de șantaj.

La intrare în sediul Poliţiei, Bogdan Dinulescu i-a aruncat pe jos mai multe zeci de lei şi i-a aruncat mai multe acuzaţii:

1. Uitați TVA la pâine, ați distrus economia țării! Ar trebui să fiţi judecat de subminarea economiei naţionale! 2. V-ați turnat familia pentru avantaje, eu nu tac! 3. E foarte simplu, este o luptă a Justiţiei. Se încearcă omogenizarea Justiției împotriva unora ca dânșii, ca dânsul. Stiţi foarte bine, lăcomia l-a adus aici! Replica lui Voiculescu: „Cine te-a trimis, mă, aici? Băsescu? Traian Băsescu? Te cunosc după aparat. Du-te, mă, de aici”.

„Și-a creat avantaje în comunism”

EVZ: De ce i-ați spus că și-a turnat verișoara la Securitate? Bogdan Dinulescu: În primul rând am readus în memoria oamenilor faptul că şi-a creat avantaje pe timpul comunismului, când era Crescent.

Ați spus că și-a făcut averea pe patrimoniul statului, cum așa? Este foarte corect. Dacă vă uitaţi de-a lungul timpului în ţările civilizate, ceea ce i-am şi spus şi domnului Voiculescu, ca să ai 100 de milioane, 200 de milioane de dolari, se fac cel puţin în trei generaţii. Nu există să faci bani așa de repede, doar dacă vii cu ceva inovator, descoperi ceva şi te îmbogăţeşti. Atunci se pot radiografia toate afacerile domnului Voiculescu, până şi sediul Grivco este pe un teren ce nu i-a aparţinut de drept. S-a îmbogăţit prin preluarea patrimoniului unor societăţi cu capital de stat.

Dan Voiculescu v-a acuzat că v-a trimis cineva la Poliție, cum este? Nu m-a trimis nimeni, este o prostie. Nu am venit să cerşesc nimic.

Când v-a venit ideea să vă duceți să-i spuneți în față ce aveați pe suflet? Când a început să dea lecţii de moralitate şi prin schimbarea discursului că doreşte un stat de drept. Este un război al statului de drept cu aceşti domni, ca şi dânsul. El nu este singurul în situaţia asta, mai sunt câţiva care trebuie să dea socoteală.

Ce va făcut să ajungeți să protestați public? Nu este un protest. Este o chestie de normalitate. Dacă mulţi formatori de opinie se feresc să spună mai direct multe lucruri, eu am considerat că trebuie să fac asta nefiind implicat. Eu nu am fost nici la PP-DD, nici la PDL și nici la PNL. Aici este un război între statul de drept, care încercă să se omogenizeze, împotriva unor aşa-zişi oameni de afaceri, a unor profitori.

Ați fost vreodată înscris într-un partid politic? Nu, dar am cochetat întodeauna cu partea dreaptă. Am fost şi în Piaţa Universităţii, aveam 16 ani atunci.  

Dacă l-ați vedea pe Ion Iliescu ce i-ați spune? Românii sunt iertători, dar nu uită, asta să înţeleagă. Şi cum i-am spus şi domnului Voiculescu, eu nu am venit acolo să-l scuip, peste timp îl va scuipa istoria.

Ce făceați la Revo­luție? Eram un copil. Nu puteam să fiu nici turnător, nici ofiţer al Securităţii. Poate eram ofiţer acoperit la UTC, nu ştiu, să-mi caute domnul Voiculescu dosarul, poate îl găseşte (zâmbeşte).