Evenimentul Zilei > Actualitate > Chitaristul AC/DC a suferit un atac cerebral. Trupa s-ar putea destrăma
Chitaristul AC/DC a suferit un atac cerebral. Trupa s-ar putea destrăma

Chitaristul AC/DC a suferit un atac cerebral. Trupa s-ar putea destrăma

Malcolm Young, chitaristul şi cofondatorul legendarei trupe australiene AC/DC, a suferit un atac cerebral în urmă cu câteva săptămâni şi nu mai poate cânta. Membrii trupei iau în considerare destrămarea.

Informaţia despre starea de sănătate precară a lui Young a fost confirmată de jurnalistul australian Darryl Mason, care a scris pe blogul său, The Orstrahyun, că rockerul are un cheag de sânge pe creier, din cauza căruia nu mai poate cânta, scrie Loudwire.

Solistul trupei, Brian Johnson, a anunţat la începutul acestui an, în cadrul unui interviu, că repetiţiile pentru noul album al formaţiei au fost amânate, din cauza stării de sănătate a unuia dintre membri. Johnson era însă convins, la acea vreme, că lansarea noului album şi turneul de promovare fac încă parte din planurile pe termen scurt ale formaţiei.

Cu toate acestea, starea de sănătate a lui Malcolm Young pare să fi pus un mare semn de întrebare nu numai asupra albumului şi turneului, dar şi asupra viitorului AC/DC. Cum nu s-a pus niciodată problema înlocuirii niciunui membru al trupei, au apărut numeroase zvonuri potrivit cărora formaţia ar urma să se destrame.

Trupa urmează să susţină o conferinţă de presă pe 16 aprilie, cel mai probabil pentru a oferi lămuriri asupra viitorului AC/DC şi asupra condiţiei lui Young.

AC/DC a fost formată în anul 1973, de fraţii australieni Malcolm şi Angus Young. De atunci şi până în prezent, formaţia a lansat 17 albume şi a devenit unul dintre cele mai renumite grupuri muzicale ale genului hard rock. Pe 16 mai 2010, AC/DC a susţinut un concert şi în România.