Evenimentul Zilei > International > Abuzurile Bisericii Catolice din Olanda: Băiat castrat pentru homosexualitate
Abuzurile Bisericii Catolice din Olanda: Băiat castrat pentru homosexualitate

Abuzurile Bisericii Catolice din Olanda: Băiat castrat pentru homosexualitate

Cel puțin un băiat mai mic de 16 ani a fost castrat pentru a ”ajuta„ înclinațiile sale homosexuale, în perioada în care s-a aflat în grija Bisericii Catolice din Olanda, în anii 50.

Potrivit site-ului DutchNews.nl, există indicii că cel puţin alţi 10 băieţi au fost castraţi.Aceste informaţii nu sunt incluse în raportul Deetman privind abuzurile sexuale în cadrul Bisericii catolice din Olanda, publicat la sfârşitul anului trecut.

Ziarul olandez scrie că un caz confirmat se referă la un băiat – Henk Heithuis – despre care s-a raportat la poliţie că a fost abuzat sexual de preoţi în 1956. După furnizarea dovezilor, el a fost plasat într-o instituţie psihiatrică condusă de Biserica catolică, unde a fost castrat din cauza ”comportamentului său homosexual”.

Comisia Deetman, înființată de Biserică în 2010, după izbucnirea unui scandal de abuzuri sexual,  a fost informată în scris despre aceste cazuri de castrare, dar nu le-a inclus în raport pentru că ”existau puţin piste pentru continuarea cercetărilor”. În raportul din decembrie s-a evidenţiat că au fost identificaţi în jur de 800 de preoţi şi călugări care au abuzat copii în timpul carierei lor între 1945 şi 1985.

În plus, oficiali ai bisericii, episcopi şi laici erau conştienţi de ceea ce se întâmplă, dar nu au reuşit să ia măsuri pentru a-i proteja pe copii, se mai arată în raport.

Ziarul mai dezvăluie în ediţia de sâmbătă că raportul Deetman nu a menţionat faptul că un politician de frunte împreună cu Partidul Naţional Catolic KVP au încercat să scape de sentinţele cu închisoarea câţiva preoţi acuzaţi că au abuzat copii în 1958.

Parlamentarii cer acum o anchetă parlamentară profundă în scandalul abuzurilor sexuale, în urma îngrijorărilor cu privire la neutralitatea anchetei Deetman.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: