Singura miliardară de origine afro-americană şi cea mai mare filantroapă a Americii. Locuieşte  în „The Promised Land”, o proprietate de 179.000 de metri pătraţi din California. Pe lângă aceasta, mai are o casă în Lavallette, New Jersey, un apartament în Chicago, o proprietate în Florida, încă una în Douglasville, Georgia, o reşedinţă de ski în Colorado şi alte proprietăţi în Maui, Hawaii şi Antigua. Numele ei adevarat este Orpah, după un personaj biblic, dar pentru ca membrii familiei sale nu puteau sa îl pronunţe au hotărât să o strige Oprah. Vedeta de televiziune Oprah Winfrey.

Momente tragice

S-a născut în Kosciusko, Mississippi, în 1954, într-o familie săracă şi fără să ştie cu siguranţă cine îi este tatăl. Până la vârsta de şase ani a fost crescută de bunica ei, în spirit religios. La vârsta de nouă ani a fost abuzată sexual de unchiul ei, un văr şi un prieten de familie. Chiar Oprah a făcut această dezvăluire în 1986, în cadrul show-ului său tv.

La vârsta de 13 ani, sătulă de abuzuri, fugea de acasă. Mai trecea printr-un moment tragic la vârsta de 14 ani: a rămas însărcinată, însă copilul a murit curând după naştere. A ţinut secret acest episod din viaţa ei, însă un membru al familiei a vândut povestea unui tabloid. În cele din urmă, ajunsă în grija presupusului tată care s-a ocupat de educaţia ei, a ajuns un elev model la şcolile unde a învăţat, şi a câştigat un concurs de oratorie. Oprah îşi începea cariera la un radio din Tennessee, la vârsta de 19 ani.

Bunăvoinţa destinului

“The Oprah Winfrey Show” s-a lansat în 1986, iar în 2011 a avut loc ultimul sezon. Este cel mai longeviv show tv din Statele Unite- a rulat timp de 25 de sezoane, în 4.561 de episoade, fiind totodată şi cea mai vizionată producţie tv din toate timpurile. Oprah a devenit milionară la vârsta de 32 de ani, atunci când show-ul ei a fost transmis la nivel naţional.

Conform Forbes, averea ei ar fi de 2,7 miliarde de dolari, iar o mare parte din încasări le are şi din revista “Oprah Magazine”, plus cele din propriul post de radio. Revista “Time” nota că “această femeie ambiţioasă a avut parte, în cele din urmă, de bunăvoinţa destinului”.