Editura Evenimentul si Capital

Abramovici pregătește cea mai mare tranzacție din istoria fotbalului

Autor: | | 1 Comentarii | 2735 Vizualizari

Supărat pe autoritățile din Marea Britanie, magnatul rus a scos la vânzare clubul Chelsea Londra. 3,3 miliarde de euro cere patronul, care a refuzat deja o ofertă de 2,2 miliarde.

Roman Abramovici (51 de ani) est e de neclintit. Multimiliardarul rus vrea să s cape de Chels ea Londr a și a scos clubul la vânz are pentru suma de 3 ,3 miliarde de eur o. Dacă se va concretiza, tranzacția va deveni cea mai mare din istoria fotbalului.

A refuzat o ofertă de 2,2 miliarde de euro

Ultima mare mutare de acest gen - vânzarea clubului AC Milan - s-a realizat pentru suma de 700 de milioane de euro. Abramovici s-a mut at în Isr ael și est e supărat pentru că n-a mai primit viză de ședer e în Marea Britanie. În ultimele luni, rusul a căutat un cumpărăt or pentru clubul de pe „St amford Bridg e” și chiar a primit o ofertă. 2,2 miliarde de euro i-a pr opus Sir Jim Ratcliff, dar Abr amovici n-a fost mulțumit și a refuzat. Patronul celor de la Chelsea a transformat în aur un club pe care l-a achiziționat în 2003, plătind 140 de milioane de lire sterline. Până la sosirea magnatului, londonezii câștigaseră un singur titlu intern. După, au triumfat în Premier League de cinci ori.

L-a dat în judecată pe Adrian Mutu

De asemenea, Abramovici și-a îndeplinit și mar ele vis: câștig area Ligii Campionilor, perf ormanța fiind r ealizată în 2012. De Abramovici se leagă și numele unui f otbalist r omân. A drian Mutu s-a numărat printre primele transferuri făcute de Abramovici, dar și printre cele mai dezastruoase. După ce a fost concediat, în urma scandalului „cocoain”, „Briliantul” s-a luptat în instanțe cu fosta echipă.

11 ani a dur at litigiul c are se învârtea în jurul unei despăgubiri de 22 de milioane de euro. În cele din urmă, cererile londonezilor s-au do vedit a fi nef ondate, atât timp cât ei îl dăduseră afară pe jucător.

A fost orfan, a furat un tren și a făcut miliarde în era Boris Elțîn

Născut pe 2 4 oct ombrie 1966 în or aşul S aratov (Rusia), R oman Abr amovici a f ost un c opil orf an la vâr sta 4 ani, care a studiat în șc oli public e. Ca student nu a a vut rezultate excepționale, dar inspir ația de după i-a schimbat cursul vieții. A servit Armata Sovietică vreme de 2 ani, iar după alte meserii avute în slujba țării a devenit afacerist de suc ces, fiind mâna dreaptă a unui alt nume mar e din Rusia, Boris Berezovsky.

Episodul „trenul cu motorină” rămâne o enigmă

Datorită influenţelor în lumea politică, Abr amovici s-a transformat tr eptat într -unul dintre oligarhii Rusiei. La vârsta de 25 de ani era deja un afacerist de succes, și se spune că și-a clădit averea prin fraudă.

În 1992, Abramovici a fost acuzat că a falsificat intenționat documente pentru 3 milioane de litri de motorină transportată în 55 de vagoane, dispărută subit, și în urma căreia a avut de câștigat 3,8 miliarde de ruble. Cazul a fost clasat fără prea mari eforturi. A vea legături strâns e și de amiciție, în anii ’ 90, cu președintele de atunci al Rusiei, Boris Elțîn. În 1 995, Elţîn a emis un or din prin c are a fost înfiinţată s ocietatea Sibneft (unde Abr amovici și B erezovsky erau parteneri), care a urcat imediat în top 20 cele mai mari c ompanii petr oliere din lume.

Soarta Elenei Udrea, DECISA! Veste de ULTIMA ORA, din Costa Rica

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fotbal extern

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI