La scurt timp după ce pandemia de Coronavirus a lovit România, avocata Luminița Nuță a simțit că este de datoria ei să îi ajute pe cei mai puțini norocoși să și s-a înscris ca voluntar în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și la Patriarhia Română, scrie Cancan.

Toate lucrurile au decurs exact așa cum ar fi trebuit, iar avocata și-a încheiat activitatea în momentul în care Starea de Urgență de pe teritoriul României a fost îndepărtată, iar Stare de Alertă decretată.

Povestea halucinantă acum începe. Aflând că o vecină de a ei a fost testată pozitiv pentru Coronavirus, Luminița Nuță a apelat la DSP pentru a se testa și a elimina gândurile negre care o apăsau: contractase și ea virusul sau nu?

„Strigătele ei de ajutor” au fost ignorate complet de cei de la DSP, precum și de angajații altor instituții. Nimeni nu s-a deplasat la adresa ei pentru a-i face testele necesare.

„Am fost două luni voluntar în cadrul Primăriei și Patriarhiei și nu am pățit absolut nimic. Din toate sectoarele, eu am fost numărul 1 în tot ce înseamnă activități. De ce vă spun aceste lucruri… Vecina mea s-a infectat cu coronavirus. Eu simptome nu am avut, doar că m-am simțit obosită. Eu am fost la ea acasă.

Vecina a fost confirmată acum patru zile. În fine, i-am sunat pe cei de la Primărie, la DSP și nu m-a băgat nimeni în seamă… Am considerat că, la cât voluntariat am făcut, mă gândeam că am și eu șansa să-mi fac testul. Am sunat în o sută de locuri, nu m-a băgat nimeni în seamă pentru simplul fapt că nu am temperatură”, a povestit avocata pentru Cancan.

Pentru a afla adevărul despre starea ei de sănătate, Luminița Nuță s-a deplasat singură la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, unde în cele din urmă a fost testată pozitiv cu Coronavirus. Din fericire, singura simptomă pe care a avut-o avocata a fost oboseală, neavând grețuri, febră sau dureri de cap.„Eu sunt un om foarte activ și în ultimele zile m-am simțit obosită, după prânz îmi vinea să stau jos, să dorm unde apuc… Și am ajuns la «Matei Balș», mi-au făcut testul și sunt pozitivă. Nu vă mai spun că eu am muncit, am fost la instanță, am trecut prin filtre, aveam temeratură normală. Nimeni de la DSP nu a venit la noi pe stradă să facă ceva cu privire la ce s-a întâmplat cu vecina.

Pe strada unde locuiesc sunt foarte mulți copii. Am sunt non-stop unde am putut după ce vecina mea a fost confirmată. Non-stop am făcut-o. Ei, în schimb, mi-au închis telefoanele. Am sunat la epidemologie și mi s-a spus că, dacă nu am temperatură nu sunt caz, că dacă nu am stat 20 de minute lângă vecină nu sunt caz… Și, uite, eu sunt pozitivă…”, a mai spus Luminița Nuță.