Evenimentul Zilei > Actualitate > A treia doză nu mai este dorită de israelieni. Rezultatele șocante ale unui amplu sondaj de opinie
A treia doză nu mai este dorită de israelieni. Rezultatele șocante ale unui amplu sondaj de opinie

A treia doză nu mai este dorită de israelieni. Rezultatele șocante ale unui amplu sondaj de opinie

Sondajul mai arată că doar 47 la sută, dintre persoanele sub 60 de ani, sunt de acord să primească a treia doză de vaccin.

Doar jumătate dintre israelieni care au primit două vaccinuri cu vaccinul COVID-19 au declarat că vor profita de ocazie pentru a primi o a treia lovitură, potrivit unui nou sondaj publicat vineri de prof. Michal Grinstein-Weiss, directorul Institutul de Politici Sociale (SPI) de la Universitatea Washington și profesor invitat la Centrul Interdisciplinar din Herzliya. Procentul este unul semnificativ și este de 52 la sută din totalul persoanelor vaccinate, scriu ceide la The Jerusalim Post.

Sondajul mai arată că doar 47 la sută, dintre persoanele sub 60 de ani, sunt de acord să primească a treia doză de vaccin. În rândul persoanelor de peste 60 de ani, procentul este mult mai mare și este de 67 la sută.

„Există o scădere mare a numărului de persoane care sunt interesate de vaccinare. Este surprinzător, dar nu există o dorință reală pentru o a treia vaccinare”, a spus profesorul Michal Grinstein-Weiss.

Sondajul de opinie a fost efectuat în perioada 26-28 iulie 2021, cu sprijinul lui Yaniv Shlomo, o asociație de cercetare, în parteneriat cu Centrul MasterCard pentru Creștere Incluzivă.

Rezultate surprinzătoare pentru Guvern

Cei intervievați au fost întrebați dacă își vor vaccina copiii cu vârste între 5 și 11 ani, răspunsul majoritar, de 54 la sută, fiind un nu categoric. Doar 23% dintre cei chestionați au spus că sunt de acord cu vaccinarea copiilor.

Studiul a fost unul complex și a vizat multe chestiuni sociologice utile pentru Guvernul de la Tel Aviv. De exemplu, adulții au fost împărțiți în vaccinați și nevaccinați, iar mai apoi au fost chestionați de vaccinarea propriilor copii. Dintre cei nevaccinați, toți au declarat că nu sunt de acord cu acest lucru. Din lotul celor vaccinați, doar 27 la sută au declarat că sunt de acord cu vaccinarea copiilor, ceea ce este o surpriză foarte mare pentru guvernanți.

Când vine vorba despre copii, părinții sunt cei mai îngrijorați de faptul că oficialii din domeniul sănătății încă nu cunosc impactul pe termen lung al vaccinului.

Până în prezent, doar 35% dintre persoanele cu vârsta de sub 20 de ani sunt complet vaccinate, comparativ cu 90% dintre cei cu vârsta peste 60 de ani.

O idee rezultată din sondaj: vaccinul nu funcționează

Cu toate acestea, sondajul de opinie din Israel, țară cu cea mai mare rată de persoane vaccinate din întreaga lume, a mai constatat că pe măsură ce varianta Delta se răspândește în toată țara, inclusiv reinfectarea unui procent ridicat de persoane vaccinate, mulți dintre israelieni cred că vaccinul nu funcționează.

Doar 59% dintre repondenți au declarat că vaccinul protejează împotriva infecției, 69% au spus că previne răspândirea virusului și 82% au spus că protejează împotriva simptomelor în curs de dezvoltare.

În prezent, Ministerul Sănătății de la Tel Aviv a anunțat că aproximativ 53% din toate cazurile noi sunt persoane care au fost complet vaccinate.

În plus, publicul consideră că nu primesc informații exacte despre pandemie sau vaccinuri, este o altă concluzie a sondajului de opinie. Aproximativ 61% dintre repondenți au considerat că există un deficit de informații credibile despre coronavirus. Un alt procent de 20% dintre oamenii chestionați sunt de părere că totul face parte dintr-o conspirație guvernamentală.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: