A pierdut lupta cu boala. Celebrul fotograf Erwin Olaf a murit la 64 de ani

Lancering van de anti homogeweld app "Bashing" in Café Kalff in Utrecht met fotograaf Erwin Olaf, burgemeester Aleid Wolfsen, Outrage! voorzitter Björn Pius, Yves Aerts, Gaykrant hoofdredacteur Henk Krol en de voorzitter college van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie Mr. H.J. Bolhaar.

Celebrul fotograf Erwin Olaf a decedat la vârsta de 64 de ani, după o luptă îndelungată cu o boală pulmonară.

Celebrul fotograf olandez Erwin Olaf a decedat la 64 de ani. El era renumit în întreaga lume pentru scenografia stranie a imaginilor sale. Cauza decesului o boală pulmonară cu care a luptat timp îndelungat, scrie AFP.

Fotograful de renume mondial Erwin Olaf a murit. Familia sa a anunţat vestea", a relatat NOS, postul public de radio şi televiziune din Ţările de Jos.

După ce suferise un emfizem pulmonar în 1996, fotograful olandez a fost supus recent unui transplant de plămân.

"Se simţea mai bine, dar starea lui s-a deteriorat brusc. Eforturile de a-l resuscita au eşuat", a precizat NOS, citând o persoană apropiată familiei îndoliate.

Foto făcută de renumitul fotograf Erwin Olaf

Prin ce s-a remarcat celebrul fotograf

Născut la Amsterdam, Erwin Olaf, este şi un cunoscut activist LGBTQ+. El a fost înnobilat în ţara lui natală la împlinirea vârstei de 60 de ani. A fost în semn de recunoaştere pentru activitatea sa de apărare a drepturilor comunităţii gay.

Erwin Olaf a fost unul dintre cei mai solicitaţi fotografi din lume, imaginile sale frapând prin caracterul lor provocator, scenografia stranie şi singurătatea personajelor.

„Adeseori descrisă drept cinematografică, arta sa este întotdeauna bogată, frumoasă, vastă şi ludică", remarca revista Time în 2013 despre expoziţia sa intitulată "Berlin".

Plasându-se la intersecţia dintre universurile fotografiei comerciale, fotografiei de artă şi fotografiei de modă, el le ironiza adeseori pe fiecare dintre ele", a precizat publicaţia americană.

Erwin Olaf este un artist care expune la nivel internațional a cărui practică diversă se concentrează pe indivizii marginalizați ai societății, inclusiv femei, oameni de culoare și comunitatea LGBTQ+. În 2019, Olaf a devenit Cavaler al Ordinului Leului din Țările de Jos. Distincţia i-a fost acordată după ce 500 de lucrări din opera sa au fost adăugate la colecția Rijksmuseum. Taco Dibbits. Directorul Rijksmuseum, l-a numit pe Olaf „unul dintre cei mai importanți fotografi ai ultimului sfert al secolului al XX-lea”.