Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în PSD! A murit unul dintre „greii” din „Republica Mazăre”
Doliu în PSD! A murit unul dintre „greii” din „Republica Mazăre”

Doliu în PSD! A murit unul dintre „greii” din „Republica Mazăre”

Gheorghe Martin, fondatorul „Afacerii „Polaris” – o firmă de salubrizare care are și acum monopol în Constanța – a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 72 de ani

Fost prefect al județului dobrogean, Gheorghe Martin a fost o figură emblematică a Constanței anilor 2000. Afacerile sale i-au mers excelent cât timp a fost primar Radu Mazăre.

Gheorghe Martin a pus bazele, alături de fratele său Dumitru Martin, afacereii „Polaris”, un serviciu de salubrizare căruia Primăria Constanța i-a externalizat pentru prima dată serviciile în anul 1998, pe vremea când primar al bătrânei Kustenge era Gheorghe Mihăieși, ales din partea fostei Convenții Democrate din România.

Martin a fost un om de bază al PSD și a avut suținători puternici precum Radu Mazăre și ÎPS Teodosie. Aceștia l-au și promovat pe Gheorghe Martin pentru funcția de prefect al județului, pe care a ocupat-o începând cu 2002, în mandatul de premier al lui Adrian Năstase, funcție din care a plecat după ce acesta a pierdut alegerile pentru prezindențiale, în 2004.

Tot în 2004, „independentul” Radu Mazăre, devenit apoi pesedist, a prelungit contractul cu firma Polaris pentru nu mai puțin de un sfert de veac, și a introdus clauze care i-au consolidat poziția de monopol. Prețul contractului era de 340 de milioane de euro, sumă care a atras atenția procurorilor DNA, care au deschis un dosar penal fostului deputat PSD Eduard Martin, fiul lui Gheorghe și nepotul lui Dumitru Martin, precum și lui Radu Mazăre, pentru dare și luare de mită pentru semnarea contractului Polaris pe 25 de ani.

Printre clienții pe care i-a avut și îi mai are „Polaris M. Holding” S.A. Constanța, în afară de multe primării din toată țara, s-au numărat și se numără Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe și, nu în ultimul rând, celebra firmă Tel Drum – despre care se pune că ar fi a lui lui Dragnea. Toată lumea are gunoi de aruncat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE