Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit un personaj CELEBRU.Singurul motan din lume ales primar a încetat din viaţă la 20 de ani.
A murit un personaj CELEBRU.Singurul motan din lume ales primar a încetat din viaţă la 20 de ani.

A murit un personaj CELEBRU.Singurul motan din lume ales primar a încetat din viaţă la 20 de ani.

Motanul Stubbs, devenit celebru după ce a fost ales primar onorific în orăşelul Talkeetna din Alaska, s-a stins din viaţă, astăzi, la vârsta de 20 de ani. Simpatica felină a ,,domnit” în această funcţie peste 15 ani. Stăpânii săi au anunţat trista veste luni, precizează Reuters.

Motanul Stubbs, devenit celebru în întreaga lume după ce a fost ales primar onorific al orăşelului Talkeetna din Alaska, a murit de bătrâneţe, la vârsta de 20 de ani.În anul 1997, locuitorii micului orăşel au decis să îl numească pe Stubbs primar onorific, aceştia fiind sătui de oamenii care au condus până atunci destinul localităţii din SUA.

Celebrul motan a fost norocos deoarece, la scurtă vreme dupa ce s-a născut, el a primit imediat uriaşa responsabilitate. De asemenea, el are şi o pagină de Facebook unde putea fi susţinut online. Alegerea sa ca primar a făcut din  Talkeetna nu doar o curiozitate, ci şi o atracţie turistică.Felina era vizitată zilnic de o mulţime de oameni, în jur de 30-40 de persoane.Aceştia se fotografiau neîncetat cu el şi îl alintau, privilegii demne de un adevărat conducător.Stubbs, care a supravieţuit unui atac al unor câini în 2013, a fost o atracţie turistică pentru oraşul de circa 900 de persoane din apropierea Parcului Național Denali.

Familia Spone a devenit stăpâna pisicii când a cumpărat magazinul general Nagley şi un restaurant în anul 2015 de la foştii proprietari. "A fost un soldat până în ultima zi a vieţii sale", a precizat familia într-una din declaraţiile sale.