Unul dintre cei mai vechi producători din Televiziunea Publică a dispărut dintre cei vii, lăsând în urmă una dintre cele mai longevive emisiuni de televiziune din România.
Unul dintre veteranii Televiziunii Române a dispărut dintre noi, lăsând un gol între profesioniștii care activează în această instituție. Este vorba despre Cosmin Andrei, unul dintre cei mai longevivi producători din TVR, cel care, ani la rând a realizat emisiunea „Viața Satului”. Acesta s-a stins din viață joi, lăsând în urmă o carieră impresionantă.
Cauzele decesului acestuia nu au fost încă stabilite, iar cel care a anunțat tragedia, postând un mesaj pe internet a fost un apropiat al longevivului producător TV, Daniel Butănoiu. Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta a anunțat dispariția lui Cosmin Andrei și a transmis, tototdată, condoleanțe familiei îndurerate de greaua pierdere.
„Din păcate, pe seară, am primit o veste tristă legată de Cosmin Andrei, de la Viața Satului cum că nu mai este printre noi! Cumplit! A plecat dintre noi împrieteniți, un tata, un profesionist, un OM! Condoleanțe familiei!”, a scris Daniel Butănoiu în mesajul pe care l-a postat pe o rețea de socializare.
Cosmin Andrei a fost unul dintre cei mai vechi jurnaliști care au activat în TVR, iar de-a lungul timpului a fost recompensat cu numeroase premii importante mulțumită realizărilor sale din televiziune. Unul dintre acestea a fost dedicat emisiunii „Viața Satului”, emisiune căreia i-a dedicat o mare parte din cariera sa din televiziunea publică.
Alături de colegul său Gabriel Gherghescu, producătorul Cosmin Andrei a fost premiat în 2015, la Galele APTR.
O emisiune care dateză din 1958
Viața satului este cea mai veche emisiune de televiziune din România, care este transmisă de televiziunea publică încă din anul 1958. Formatul emisiunii este cel de magazin social, în cadrul căruia sunt prezentate probeleme și aspecte ale vieții rurale.
Formatul a fost consacrat în urmă cu mulți ani și de atunci nu a mai fost schimbat decât într-o foarte mică măsură. Emisiunea conține rubrici precum „Jurnalul Satului”, unde sunt prezentate știri, anchete, reportaje și sfaturi utile pentru agricultori.