Evenimentul Zilei > Social > A murit scriitorul Arthur C. Clarke | VIDEO
A murit scriitorul Arthur C. Clarke | VIDEO

A murit scriitorul Arthur C. Clarke | VIDEO

Legendarul scriitor de science fiction, Arthur C. Clarke, a decedat astazi în Sri Lanka, la vârsta de 90 de ani.

Sir Arthur C. Clarke, născut în Marea Britanie, a decedat din cauza unui atac respiratoriu, suferit astazi, intr-un spital din Colombo.

Clarke a devenit celebru datorită cărţii "2001: A Space Odyssey" ecranizată în 1968 de regizorul Stanley Kubrick. Scriitorul a câştigat numeroase premii pentru cele peste 100 de cărţi despre spaţiul cosmic, ştiinţă şi viitor, fiind considerat unul dintre marii vizionari ai secolului 20.
Sir Arthur C. Clarke s-a mutat în Sri Lanka în 1956, fiind atras de scufundările marine, ce îi ofereau o experienţă asemănătoare cu imponderabilitatea spaţială.

Clarke nu a fost doar un scriitor de science fiction, el a introdus conceptul de "sateliţi pentru comunicaţii" în 1945, cu mult inaintea realizării lor. De altfel, orbitele geosincrone care susţin sateliţii într-o poziţie fixă în referinţă cu Pământul se numesc orbite Clarke. În 1940, Sir Arthur C. Clarke a susţinut că omul va ajunge pe Luna până în anul 2000, idee ce părea ridicolă la acea vreme. În timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Clarke, ofiţer în cadrul
Royal Air Force, a dezvoltat şi perfecţionat sistemul radar.

"Orice tehnologie suficient de avansata nu se poate distinge de magie."Sir Arthur C. Clarke