Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit puma de la Zoo Băneasa
A murit puma de la Zoo Băneasa

A murit puma de la Zoo Băneasa

La Zoo Băneasa mor tot mai multe animalele şi nu se aduc altele. În schimb blocurile sunt construite până în buza gardului țarcurilor unde stau leul, cerbul şi zebra

Puma de la Zoo nu mai era sâmbătă în cuşca ei, iar plăcuţa care oferea informaţii despre aceasta nu mai era nici ea. Când am întrebat paznicul grădinii Zoo unde este puma, acesta a spus resemnat: „A murit, doamnă, acum o lună. A murit şi puma, au murit şi elefantul, şi girafa”. Autorităţile locale nu au anunţat nimic oficial.

Pelicanii şi celelalte păsări sunt şi ele în carantină zilele acestea, fiind protejati cu folie de plastic de gripa aviară.

Copiii: De ce dorm mai toate animalele?

Mulţi copii care au vizitat Zoo sâmbătă erau curioşi de ce animalele, mai ales cele mai mari, (râs, leu, urs) se mişcă puţin. „Stă cu spatele maimuţa, zici că este leşinată, iar leul doarme mereu. Crocodilul abia mişcă. De ce?”, se mirau copiii lângă părinţi. În aprilie 2016, presa a relatat cum Suleyman, o cămilă din rasa Bactrian se târa de o lună şi se împingea de picioarele din spate prin praf şi nisip pentru a ajunge la vasul cu apă sau la mâna de fân pe care i-o lasă îngrijitorii. În teorie, animalul bolnav primeşte tratament. Asta după ce în ianuarie anul trecut, Felix, singurul cimpanzeu găzduit de Grădina Zoologică Băneasa, extrem de îndrăgit de toți copiii, s-a stins la venerabila vârsta de 43 de ani, adică vreo sută în ani omenești. În Martie 2007, mai mulţi salariaţi ai Grădinii Zoologice au susţinut că elefantul Gaya a fost hăituită şi muşcată de câini-lupi politişti, pentru a o forţa să intre în padocul de iarnă. În încercarea de a scăpa, Gaya a alunecat şi şi-a rupt piciorul. A murit în chinuri, a doua zi după accident. EVZ a întrebat Municipalitatea cum a murit Puma de la Zoo sau ce s-a întâmplat cu ea, dar şi câte animale au murit în ultimii ani, din ce cauză şi cum de au fost autorizate blocuri în buza gardului grădinii zoologice, dar nu am primit încă răspuns.