A murit Gianni Raimondi

A murit Gianni Raimondi

Tenorul italian Gianni Raimondi a murit azi, la vârsta de 85 de ani, în domiciliul său din Pianoro, în apropiere de Bologna, potrivit Mediafax.

Decesul lui Gianni Raimondi a fost făcut public abia după înmormântarea acestuia, care a avut loc în strictă intimitate, pentru că aşa a dorit tenorul.

Gianni Raimondi, care a cântat cu Maria Callas, „a fost una dintre cele mai mari voci ale epocii sale”, se precizează în comunicatul emis de Opera Scala, unde tenorul a susţinut peste 270 de reprezentaţii de-a lungul carierei sale.

Raimondi a cântat, în 1956, în "Traviata", de Giuseppe Verdi, pusă în scenă de Luchino Visconti, în "Boema", de Giacomo Puccini, în 1963, în "Don Pasquale", de Donizetti, şi în foarte multe alte opere clasice. De-a lungul prolificei sale cariere, tenorul a colaborat cu numeroşi dirijori celebri, precum Carlo Maria Giulini, Herbert Von Karajan, Claudio Abbado şi Georges Prêtre.

Ne puteți urmări și pe Google News

Născut pe 17 aprilie 1923, la Bologna, Gianni Raimondi a cântat pe toate marile scene ale lumii, triumfând în multe spectacole, în oraşe precum Viena, Berlin, Londra, New York şi Buenos Aires.

Gianni Raimondi "La Boheme" - Che gelida manina