Farrah Fawcett a murit într-un spital din Los Angeles, înconjurată de familie şi de prieteni. Printre cei care au fost alături de actriţă în ultimele clipe s-a numărat şi prietenul acesteia, actorul Ryan O’Neal, cu care a avut o relaţie de peste 27 de ani, dar cu care nu s-a căsătorit niciodată.

O’Neal o ceruse în căsătorie săptămâna trecută, fiind dorinţa amândurora de a-şi uni destinele înainte ca ea să moară. Actriţa a descoperit că are cancer de colon în anul 2006. După patru luni, actriţa anunţa că s-a vindecat, însă un an mai târziu boala a recidivat, răspândindu-se şi la ficat.
 
În ultimele luni de viaţă, Farrah a renunţat la tratament şi a vorbit deschis despre lupta pe care a dus-o cu cancerul. „Ştiu că toată lumea moare până la urmă, dar eu nu îmi doresc să mor de această boală. Vreau să trăiesc”, spunea actriţa într-un documentar (Farrah’s Story), transmis, luna trecută, de postul american NBC.

Farrah Fawcett, originară din statul american Texas, şi-a câştigat celebritatea ca fotomodel, după ce a pozat, în anul 1970, într-un costum de baie roşu, pentru un afiş.

Ulterior a fost distribuită în serialul de televiziune „Îngerii lui Charlie” – realizat de producătorul Aaron Spelling – formând celebrul trio alături de Jaclyn Smith (Kelly Garrett) şi Kate Jackson (Sabrina Duncan).

Farrah Fawcet a fost nominalizată la Premiile Emmy pentru rolul unei victime a violenţei domestice din filmul „The Burning Bed” (1984), pentru interpretările sale din drama „Small Sacrifices/Sacrificii mărunte” (1989) şi serialul „The Guardian/Îngerul păzitor” (2001).