A murit celebrul analist economic Ilie Șerbănescu

A murit celebrul analist economic Ilie Șerbănescu

A murit celebrul analist economic Ilie Șerbănescu, care a condus Ministerul Reformei în Cabinetul Victor Ciorbea.

Anunțul făcut de George Simion

Economistul Ilie Șerbănescu, fost ministru al reformei în guvernul lui Victor Ciorbea, a încetat din viață în urma unei lungi suferințe. Trista veste a fost anunțată luni dimineața pe Facebook. Ilie Șerbănescu avea 81 de ani.

„România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie. Miercuri va avea loc slujba de înmormântarea la biserica Cașin.

Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa!”, a anunțat George Simion pe rețelele de socializare.

Și soția lui Ilie Șerbănescu a anunțat decesul acestuia în mediul online:

„Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul trimis, luni dimineață de soția sa, Cristina.

„Era un specialist în economie dar era și un mare român”

Europarlamentarul Maria Grapini a transmis:

„Am aflat cu tristețe că domnul Ilie Șerbănescu a plecat dintre noi! L-am cunoscut și am colaborat la mai multe emisiuni economice pe vremea când conduceam patronatul din textile. Ne prețuiam reciproc și pot spune fără teamă de a greși că, domnul Profesor, Ministru Ilie Șerbanescu era un specialist în economie dar era și un mare român. Suferea pentru orice pierdere economică a României și suferea atunci când nu se luau cele mai bune măsuri! Dumnezeu să-l odihnească!”

Cine a fost Ilie Șerbănescu

Ilie Șerbănescu a fost economist român, ministrul reformei, președintele Consiliului pentru Reformă în guvernul Victor Ciorbea, de la 5 decembrie 1997 până la 17 aprilie 1998.

A absolvit Academia de Studii Economice, București lu a fost doctor în economie (doctorat obținut în 1978) și vicepreședinte al Societății Române de Economie. A fost autorul a cinci cărți: Corporațiile transnaționale (1978), Terra portret în alb-negru (1980), Reforma economică în România: jumătățile de măsură dublează costurile sociale (1994), Manifestul partidului imobilist (1996), România, o colonie la marginea Europei (2016), precum și a peste 600 de articole și studii asupra reformei postdecembriste din România.

Ne puteți urmări și pe Google News