Evenimentul Zilei > Monden > A murit celebrul actor Khan! Doliu la Bollywood. Răpus de o boală groaznică
A murit celebrul actor Khan! Doliu la Bollywood. Răpus de o boală groaznică

A murit celebrul actor Khan! Doliu la Bollywood. Răpus de o boală groaznică

Momente marcate de multă tristeţe la Bollywood: actorul indian Irrfan Khan a murit din cauza unei boli crunte.

Vestea neagră vine după ce în urmă cu doi ani, Khan anunțat printr-o postare pe Twitter că a fost diagnosticat cu o tumoră neuroendocrină, o boală foarte rară.

Starea de sănătate a actorului de la Bollywood s-a înrăutăți în urmă cu doar câteva zile.

Deşi a fost internat de urgenţă la un spital din Mumbai, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața celui care era prieten a jucat rolul inspectorului de poliție din filmul „Slumdog Millionaire” (Vagabondul Milionar).

Cel care purta acelaşi nume de familie ca un alt mare actor de la Bollywood – Salman Khan a mai jucat și alte filme precum „Haider”, „Hindi Medium” sau „Jurassic Park”.

Irrfan Khan era căsătorit și în urma tragicei dispariţii lasă în urma sa doi copii.

Amintim că filmul „Slumdog Millionaire” stârnit un val de emoţie în toată lumea datorită poveştii bollywoodiene de excepţie care a stat la baza turnării acestuia.

Pelicula a câştigat Oscarul 2009 pentru cel mai bun film al anului şi a fost marele câştigător al galei de la Los Angeles datorită celor 8 premii ale Academiei Americane de Film.

Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, cea mai bună imagine, cel mai bun sunet, cel mai bun montaj, cea mai bună coloană sonoră, cea mai bună melodie originală şi cea mai bună regie (n.r. – Danny Boyle) au revenit de asemenea acestui film iconic în istoria cinematografiei.

„Slumdog Millionaire” mai avea în palmares 4 Globuri de Aur, 7 BAFTA (premiile Academiei Britanice de Film) şi alte 51 de premii.

Pelicula a fost o coproducţie SUA-Marea Britanie-India care a demonstrat că mai-marii de la Hollywood şi Bollywood au putut colabora cu succes.