Marcel Ciolacu nu-i satisface pe toți liderii social-democrați, iar una dintre vocile nemulțumite de activitatea și prestanța sa este cea a Liei Olguța Vasilescu. Fostul ministru al Muncii l-a taxat pe Ciolacu pentru discursul cu care s-a afișat în ultima perioadă.

Prezentă la Craiova în acest weekend, Olguța Vasilescu și-a exprimat dezacordul cu privire la ultimele declarații făcute de Marcel Ciolacu. Președintele interimar al PSD a tot repetat în ultima vreme că partidul suportă acum consecințele greșelilor făcute sub conducerea lui Liviu Dragnea și a Vioricăi Dăncilă.

Această viziune nu este pe placul Liei Olguța Vasilescu, unul dintre liderii cu greutate ai social-democraților. „Trebuie să ieșim din retorica asta de a ne turna cenușă în cap!”, a tunat Lia, într-o replică aprigă dată din Cetatea Băniei.

„Cred, totuși, că ar trebui să ieșim din această optică în care am intrat de ceva timp încoace. Spunea Dragoș Benea că românii trebuie să ne mai și creadă, iar Gabi Zetea, că trebuie să ne recunoaștem greșelile. Oameni buni, s-a dat vina pe proasta noastră comunicare de când am intrat la guvernare. Poate că este așa, dar ce poți să-i spui unui pensionar? Că i-a crescut pensia?! El nu știe, el nu se uită pe talon, nu-și face un calcul?! Ce poți să-i spui fermierului? Că este prima oară când îi vine subvenția la timp pe guvernarea nostră a PSD?!”, a reacționat fostul ministru al Muncii.

Lia Olguța Vasilescu crede că a sosit timpul ca PSD să renunțe la „retorica asta de a ne turna cenușă în cap. Și nu vreau să fiu arogantă, dar noi, 75% din ce-am promis românilor, am și făcut și am fi făcut 100% dacă mai rămâneam un an la guvernare!”.

Cu toate acestea, fostul primar al Craiovei își asumă faptul că, „după votul din luna mai, am fost printre social-democrații care am susținut că trebuie să ieșim de la guvernare a doua zi. Au uitat alegătorii măsurile de austeritate, cu scăderi de salarii, impozitări de pensii, nevenit subvenții la timp, au uitat și poate că trebuie să își aducă aminte… și uite că își aduc aminte mai repede decât ar fi vrut, pentru că după numai trei luni de guvernare au reușit (n.r. – liberalii) să pună economia în cap”.

Te-ar putea interesa și: