Evenimentul Zilei > Justitie > A izbucnit SCANDALUL echipamentelor sportivilor români de la Jocurile Olimpice de la Rio. PERCHEZIŢII la COSR
A izbucnit SCANDALUL echipamentelor sportivilor români de la  Jocurile Olimpice de la Rio. PERCHEZIŢII la COSR

A izbucnit SCANDALUL echipamentelor sportivilor români de la Jocurile Olimpice de la Rio. PERCHEZIŢII la COSR

Documente ale Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au fost ridicate de poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române de la sediul instituţiei.

Sunt în desfăşurare percheziţii raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, la o firmă bănuită de comerţ cu articole sportive contrafăcute. Există suspiciuni că echipamentele care au ajuns la sportivii ce ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Rio ar fi contrafăcute, au declarat surse judiciare.

"Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În dosar, anchetatorii efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.