Întâmplarea este relatată în ediția de azi a The Sun, acolo unde sunt oferite mai multe detalii despre întâmplarea care a făcut de râs serviciile secrete britanice. Astfel, în jurul orei 2, un bărbat de 22 de ani a fost găsit în timp ce bătea la geamurile și ușile palatului. Acesta a reușit să sară un gard și să apropie nepermis de mult de locul unde regina dormea.

Tânărul, care se pare că suferă de probleme psihice, a fost reținut de polițiști și dus la secția de poliție, acolo unde a fost declanșată o anchetă. Principala pistă este legată de aniversarea a 37 ani a momentului când Michael Fagan a reușit să intre efectiv în dormitorul Reginei Elisabeta. Se pare că bărbatul de 22 de ani voia să repete gestul care l-a făcut celebru pe Fagan în 1982.

Atunci, Fagan, care suferea de schizofrenie, a reușit să intre până în dormitorul Elisabetei și a început să îi povestească acesteia despre problemele sale de familie. Regina s-a speriat, a apăsat butonul de panică, dar nu a primit niciun răspuns. La un moment dat, a pus mâna pe telefon, dar centralista nu a crezut întâmplarea. „Da, da, tu ești Regina și a intrat cineva peste tine. Bună glumă. O să trimitem pe cineva imediat”, a spus aceasta ironic înainte să închidă. În cele din urmă, Elisabeta a fost salvată de un majordom care a auzit strigătele ei.