China a infectat lumea, dar se laudă: Am dus o mare bătălie cu Covid-19

China a infectat lumea, dar se laudă: Am dus o mare bătălie cu Covid-19

China s-a lăudat singură, marți, pentru modul cum a gestionat pacostea Covid-19. Un „test”, a recunoscut liderul de la Beijing, Xi Jinping, la ora la care epidemia a ucis aproape 900.000 de oameni în întreaga lume.

Propaganda oficială, repetată în cor de mass-media de stat, a creditat de câteva luni Partidului Comunist Chinez (PCC) și conducerea sa cu eradicarea aproape totală a virusului SARS-CoV-2 pe teritoriu chinez.

China a înregistrat oficial doar 4.634 de decese din cauza Covid-19, de la începutul epidemiei. Și autoritățile au îndiguit în mare măsură boala în țară. Doar o mână de cazuri noi zilnice sunt acum identificate.

În acest context, președintele chinez Xi Jinping a oferit, marți, medalii pentru patru „eroi” ai personalului medical, în fața a sute de invitați care purtau măști și care și-au ocupat locurile în impozantul Palat al Poporului, lângă Piața Tiananmen.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am purtat o mare bătălie împotriva epidemiei, care sa dovedit a fi copleșitoare pentru noi toți. Am trecut printr-un test istoric și extrem de dificil”, a subliniat Xi Jinping în discursul său.

„Suntem acum în fruntea lumii în ceea ce privește redresarea economică și lupta împotriva Covid-19”, a spus liderul de la Beijing.

China se află în colimatorul Statelor Unite care pun în special  sub semnul întrebării gestionarea epidemiei de către autoritățile chineze și o acuză că a ascuns severitatea noului coronavirus, descoperit la sfârșitul anului 2019 în orașul chinez Wuhan (centru).

O poziție criticată de Xi Jinping: „Orice egoism, orice învinovățire a altora și orice denaturare a faptelor”  riscă  „să provoace rău propriei sale populații și restului lumii”, a avertizat el.