Odată cu deschiderea celor două loturi, șoferii vor putea circula pe autostradă de la Sibiu la Timișoara, cu o întrerupere de numai 10 kilometri între localitățile Holdea și Margina. Această porțiune mică, dar prevăzută cu mai multe pasaje pentru animalele sălbatice, a fost scos la licitație abia în vara acestui an.

Conform surselor EVZ, recepția tehnică este programată în zilele de luni și marți.

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Sorin Scarlat, prezent la recepția lucrărilor, nu a putut spune când va fi deschis drumul. Amintim că la ultima vizită pe care a făcut-o la șantierul autostrăzii, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a promis că șoseaua va fi deschisă din 15 august.

”Deocamdată am început recepția Lotului IV, urmează și Lotul III. Comisia trebuie să analizeze documentele să facă o vizualizare a traseului, să vadă toate elementele structurale. Apoi, va lua o decizie pentru fiecare lot în parte. Întocmirea procedurilor de recepție poate dura și câteva zile, după finalizarea lor se va stabili data la care cele două loturi vor fi date în folosință”, a declarat Sorin Scarlat, directorul general al CNAIR pentru Ziar de Hunedoara.

Comisia de recepție a lucrărilor este formată din reprezentanți ai CNAIR, Ministerului Transporturilor, Inspectoratului de Stat în Construcții, ISU, IGPR și autorități locale.