Evenimentul Zilei > Horoscop > A început Războiul de Independență. Cunoașterea trecutului și a prezentului poate determina viitorul? Gemenii evită împrumuturile, Leii au o zi favorabilă | Horoscopul lui Dom’ Profesor
A început Războiul de Independență. Cunoașterea trecutului și a prezentului poate determina viitorul? Gemenii evită împrumuturile, Leii au o zi favorabilă | Horoscopul lui Dom’ Profesor

A început Războiul de Independență. Cunoașterea trecutului și a prezentului poate determina viitorul? Gemenii evită împrumuturile, Leii au o zi favorabilă | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 16 decembrie s-au născut Caterina de Aragon, Gebhard von Blucher, Ludwig van Beethoven, Edward Emerson Barnard, Leopold I, Max Linder, Arthur C. Clarke, Philip K. Dick, C. Jinarajadasa, Elena Băcăoanu, Mircea Heroveanu, Noru Demetriad.

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: prorocul Agheu și Teofana, împărăteasa. Nimic în ”Kalendar”.

"Evenimentul Zilei", din 16 decembrie 1773, a fost începerea Războiului de Independenţă în America de Nord, pe atunci colonie britanică. Samuel Adams împreună cu alţi o sută cincizeci de fraţi masoni din Marea Lojă "Sons of Freedom" atacă, deghizaţi în piei roşii, portul Boston şi aruncă în ocean 342 de baloturi de ceai de pe trei nave comerciale englezeşti. Britanicii măriseră nejustificat taxele pe ceai şi alte produse! Scumpirea prețurilor este un motiv de revoluție!

Masonii au fost în primele rânduri ale Războiului de Independenţă, dublaţi de mari oameni politici şi de ştiinţă, de exemplu, fratele Benjamin Franklin. Şi instruiţi de alţi masoni, din Marele Orient, ca, de exemplu, marchizul de Lafayette, autorul de mai târziu a "Declaraţiei drepturilor omului şi ale cetăţeanului" inspirată copios din Constituția americană, la care fusese coautor. Dar şi alţi fraţi masoni din Europa, ca polonezul Kosciuszko Tadeusz sau germanul Von Kalb s-au alăturat insurgenţilor americani.

Tot pe 16 decembrie, dar în anul 1910, are loc, la Issy les Moulineaux (lângă Paris), primul zbor experimental din lume al unui avion cu motor aeroreactor (avionul "Coandă 1910"), inventat, construit şi pilotat de inginerul român Henri Coandă, pionier al aviaţiei mondiale. RADOR.

Să ne amintim că, pe 16 decembrie, la Timișoara, a început ”loviluția română”. Am participat, la București, sunt și fotografiat într-un album, dar nu mi-a trebuit certificat de revoluționar și alte privilegii cum aveau ilegaliștii comuniști. Doar cei căzuți, familiile lor, merită compensații și acelea ar trebui să fie foarte mari! Fiecare revoluție are profitorii ei, a spus Marat, la revoluția franceză, alt masacru trist și nejustificat, exact 200 de ani mai înainte. Am făcut ce am crezut atunci că era mai bine pentru România. După atâția ani, nu știu dacă să plâng, sau să râd! Am fost toată viața un idealist nepractic cu șapte ani de acasă, de la familia mea de mic burghezi și cu o conversație frumoasă, culturală, de diplomat, cum mă caracteriza Corneliu Mănescu!

Dragi lupi, padawani și hobbiți, neașteptată cotitură a destinului! Prin binecunoscutul lanț al slăbiciunilor am devenit unul din referenții unei cărți de excepție: ”Space, Time and the Limits of Human Understanding”, scrisă de Anthony Sudbery și care va apărea la Editura Springer, dacă referatele sunt bune. Să nu credeți că primesc vreun cent! Cineva din lanțul slăbiciunilor, da, eu, ca de obicei cu… munca!

Dar în prostia mea balcanică și în luciul sărăciei mele, îmi place! Este o carte bună, interesantă, am citit-o în două nopți și o zi. Cu toate întreruperile de curent, mă întreb de ce mai plătesc factura? Dar nici nu știți ce romantic este să citești la lumina dată de trei lumânări de spermanțet original, care nu face fum, înfipte în candelabrul de alamă aflat în familia mea de 150 de ani. Nu am fost niciodată bogați, alții aveau candelabre de argint, dar nu aveau, ca noi, mii de cărți!

Autorul, Anthony Sudbery, este un britanic foarte englez, profesor la Universitatea York. Specialist în mecanica cuantică și tot ceea ce se poate alătura acestei teorii revoluționare din fizică.

Nu o să vă povestesc cartea, nici nu ar fi posibil. Plăcerea pur intelectuală și revelațiile volumului sunt însă, extraordinare. Când o apărea, să nu o ratați!

Mai bine nu se putea! Exact de ceea ce aveam nevoie ca să mai înaintez puțin în înțelegerea astrologiei!

De câte ori nu v-am spus că mâine este, în definitiv, altă zi? De fiecare dată și de fiecare dată am avut dreptate, altfel nu ați mai citi cele ce am scris! Este o judecată aristotelică, logică, bazată pe un șir foarte, foarte lung de constatări că ”mâine este o altă zi”. Aristotel a spus: ”o să fie o bătălie navală!”. În timpul lui, mereu erau bătălii navale, așa că a avut dreptate. Atenție, nu a spus că mâine, sau săptămâna viitoare, o să fie o bătălie navală!

Dar ce legătură are cu astrologia? Sumerienii, akkadienii, caldeeni, babiloneni au lăsat, pe mii de tăblițe arse, scrise cu cuneiforme, corespondența dintre un anumit aspect ceresc astrologic, poate o eclipsă, apariția unei comete, conjuncții Jupiter-Saturn și evenimentele care au avut loc. S-a observat, în o perioadă de circa 900 de ani ce fel de evenimente se întâmplau la un anumit tip de conjunctură astrologică și s-a făcut o listă de INTERPRETĂRI. Cu cât șirul eveniment-aspect era mai lung, istoric, cu atât se poate spune că se va întâmpla la fel în viitor. Ca exemplul cu mâine este o altă zi! S-a repetat până acum de miliarde de ori!

Fizicianul britanic încearcă, în cartea sa, să dea răspuns la o întrebare veche de când lumea. Cunoaștere amănunțită a trecutului și a prezentului poate fi bază pentru extrapolare, pentru determinarea viitorului? Anthony Sudbery crede că omul, specia umană, are o părere greșită despre spațiu și timp. Și explică, de ce! Credeți-mă că am strigat ”Evrika” de au început cățelușele să latre, ca la ambulanță! Da, cățelușele stau noaptea în casă, sub pat, pentru că afară sunt minus 12 grade și îngheață, sunt prea mici, câteva kilograme acolo, au doar cinci luni și niște fețe blănoase de tot râsul!

Dar nu o să vă stric plăcerea descoperirii, nu o să vă mai spun nimic, poate în primăvară o să apară cartea, pentru că, am stabilit, mâine, este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Perioada îţi este favorabilă în toate, mai puţin în domeniul financiar. Dar, trebuie să te fereşti de incidente, accidente, cauzate de foc, metal. Moderaţie în relaţiile cu semnele de aer. Astăzi evită deciziile care duc la schimbări majore. Nu judeca cu asprime colegii sau prietenii. Unele evenimente, lucruri sau persoane pot întârzia din cauza că aşa este destinul lor! Ai oarece probleme de rezolvat, la serviciu sau la locul tău de activitate. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu te întinde mai mult decât poţi, nici la muncă, dar nici în dragoste. De fapt, nu vrei sa recunoşti că lipsa acuta a banilor te face mizantrop!

TAUR  Ceea ce începi în această zi poate aduce rezultate bune.  Este bine să ceri un sfat competent, mai ales dacă doreşti să cumperi obiecte de folosinţă îndelungată, seturi tv sau electrocasnice. Ai trecut printr-o perioada grea, eşti cam obosit şi se apropie sărbătorile. Astăzi este momentul să iei o pauză şi să te îngrijeşti. Ceva fizioterapie, masaje, sală de forță, ar face minuni! Abordarea sistematica a situatiei iti furnizeaza datele necesare rezolvarii ei. Sănătatea este bună, eşti doar obosit, trebuie să eviţi frigul şi schimbările bruşte de temperatură şi umiditate. Eşti intr-o uşoara pierdere de energie cauzată de oboseală şi de numeroasele decepţii. Mâncarea naturală, nemodificată genetic, fructele, mierea şi ceaiurile din planete iţi pot reface vitalitatea!

GEMENI    Evită împrumuturile de bani, nu juca la jocurile de noroc – în această perioadă eşti sănătos, dar nu şi norocos. Poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, cumpărături mici, de vineri. Ai ceva de rezolvat, chiar de dimineață. Abordarea logică, sistematică a situaţiei iţi furnizeaza datele necesare rezolvarii. Dacă vezi că nu te descurci, cere ajuror, nu intra în criză de timp! O zi indicată pentru studiu şi activitate laborioasă. Intelectul este bine aspectat, astăzi cel puţin, aşa încât poţi să te implici în lucruri mai importante care necesită o anumită fineţe a gândirii. Idealizează mai puţin situaţia în care te afli şi vei avea o viaţă mai fericită. Nu trebuie să te minţi spunând tot timpul că o să fie bine, dar nici că destinul tau este teribil. Cum îţi aşterni, aşa o să dormi!

RAC   Nu-ţi face griji, conjunctura îţi este favorabilă! Poți dedica ziua unor proiecte, sau afaceri noi, dar numai după un bilanţ adevărat, mai ales în faţa oglinzii. Arăţi bine – o duci bine! Desfăşori multe forţe şi risipeşti multă energie pentru un lucru de nimic. Dar, obţii mai multă libertate în folosirea timpului tău liber. Evită activităţile care nu sunt absolut necesare! A doua parte a zilei de vineri este favorabilă vizitelor, prieteniilor, corespondenţei, plimbărilor prin supermarketuri. Pentru cei născuţi în ultimul decan al zodiei configuraţia generală a horoscopului arată o zi favorabilă: câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus!

LEU   Ziua este favorabilă, te găseşte în postura plăcută nativilor zodiei să conducă şi să dea ordine. Rezultate bune în domeniul sentimental și a relațiilor sociale, dar atenție ce vorbești! O zi paradoxală! Dar, este o zi bună pentru ca să faci bilanţul şi să vezi cât vrei, de fapt cât poţi, să cheltuieşti cu vacanţa de Crăciun.  Distracţiile reuşite se fac cu bani puţini! Astrele favorizează cât de cât  pe nativii din primul decan al zodiei. Dacă eşti născut în al doilea decan al zodiei nu trebuie să aştepţi nimic bun din partea celorlalţi, astăzi trebuie să te descurci singur. Al treile decan are mici sau mai mari probleme cu sănătatea, în special din cauza frigului din ce în ce mai prezent.

FECIOARĂ   Nu te opri numai la aspectele negative! Viața este așa cum o vezi, în roz, sau, în negru! Pune-ți ochelarii de voie bună, viața merge înainte, cu, sau fără tine și nu ia prizonieri! Te simţiţi mai bine, după o perioadă de disconfort. Puţină pauză nu strică, este doar sfârșitul săptămânii de lucru. Zi favorabilă corespondenţei, scrie, vorbeşte, socializează, comunică! O veste bună care te face să fii mulţumit(ă) pentru că ţi-a confirmat intuiţia. Magnetismul personal este în creştere. O persoană, poate influentă, semn de foc, sau de apă, te poate ajuta. Cu toată vremea friguroasă doreşti să pleci într-o vizită pe la magazine, vizită care poate să-ţi încarce bateriile şi să te relaxeze!

BALANŢĂ   Evită viteza şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Se poate să primeşti niste veşti şi să te nelinişteşti din cauza unor probleme cu programul stabilit de aprovizionare pentru Crăciun. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile fără să ţii cont de bruiajul cotidian. Veştile primite astăzi te pun pe gânduri. Dar, nu ai multe de făcut! Atenţie la cumpărături, la termenul de valabilitate. Stelele spun c-ar fi bine să iei ceva vitamine cu minerale ca să compensezi rigorile iernii. În general se mai face lumină şi pe strada ta şi ai sentimentul că, în fine, zările îţi sunt deschise şi că până la urmă viaţa, aşa cum este ea, este plină de farmec!

SCORPION  Poți să convingi pe cineva din jurul tău de justețea opiniilor tale. Moment bun pentru o verificare de rutină a relațiilor tale. Vezi ce prieteni mai ai, cine te-a trădat, cine, nu! Ai primit de dimineaţă o misiune pentru care te simţi bine pregătit şi motivat. Poate să fie şi cumpărarea de globuri, de nimicuri strălucitoare pentru Pomul de Crăciun de la serviciu! Evită astazi orice lucru, vorba, fapta sau gest care pot avea o implicatie pe termen lung. Nu semna contracte, nu încheia înțelegeri. Dar orice ai face, nu îţi place! Este ceea ce se numeşte o fundătură sentimentală sau profesională…   

SĂGETĂTOR  Azi nu te implica în discuții ascuțite cu persoane necunoscute, chiar dacă ți-au ocupat locul de parcare! Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar, fă-ți o listă! O zi în care nostalgia iernii te îmbie la amintiri şi la un ceai fierbinte. Dacă tot ai luat-o pe panta amintirilor nu este bine să dai telefoane pe la prieteni şi rude, să vezi ce mai fac? Evită împrumuturile de bani. Poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, scurte călătorii. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru ca să eviţi o decepţie provocată de defecte de comunicare.

CAPRICORN   O perioadă favorabilă pentru afacerile şi reuniunile de familie, sau o seară plăcută cu prietenii, în oraş, poate la un film. Cumpărături de vineri și, probabil, o veste bună, pe seară! Eşti pe cale să cedezi, într-o afacere, fie cu bani, sau cu amor. Dar astăzi, Pluton, planeta plutocraţilor, îţi dă un plus de energie şi reuşeşti să întorci lucrurile în favoarea ta. Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus. Nu-ţi face griji, viitorul îţi este favorabil. Pentru nativii născuţi în ultimul decan: în această perioadă poţi să intâlneşti o persoană deosebită şi astfel de întâlniri îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

VĂRSĂTOR  Ziua de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu ce dragi, cu prietenii și familia. O veste te poate influenţa apreciabil. Afacerile sentimentale sunt aspectate favorabil. Griji, în majoritate, pentru cei dragi, familie. Dar, ai la îndemână soluţiile… Chiar dacă îţi ia ceva timp, în această perioadă de sfârşit de an când timpul e foarte preţios, o să rezolvi! Adică o zi amuzantă cu intrigi, comploturi şi lovituri de teatru, surprize şi ambuscade. Iţi prieşte orice discuţie la o cafea, sau la un ceai şi faci planuri pentru viitor. Prietenii te ajuta astăzi chiar fără să-i baţi la cap. Trebuie doar să le ceri nimicuri care nu îi costă. Pe de altă parte trebuie să te gândeşti la invitaţiile pe care le-ai primit. Cu ce o să te îmbraci, ce o să încalţi. Dar bijuteriile? Amuzant, nu?

PEŞTI   Astăzi, mai ales dimineața, ai o gândire clară, care te poate ajuta în rezolvarea unor probleme dificile. Atenție, nu te poţi baza pe niciun ajutor, trebuie să rezolvi problemele singur! La serviciu şi acasă ai mai multe proiecte, planuri, idei importante. Trebuie să te grăbeşti, mai ai doar puține zile la dispoziţie! Vine mica, sau marea vacanţă de iarnă! O stare minunata în care  rămâi toată ziua şi de care va profita din plin anturajul tau. Totuşi, astăzi magia relatiilor sociale este cam departe de modul tau direct de abordare. Poți avea caştig de cauză daca vei adauga şi un zâmbet şi formula: te rog frumos! Cosmosul te informează că planurile pe care le-ai făcut şi le urmăreşti de ceva timp, încep să se materializeze. Încet-încet ca un copil care învaţă să meargă te vei pune pe picioarele proprii în afacerea pe care o ai în gând!