„Vom majora salariul minim, dacă câştigăm alegerile, la cel puţin 8 lire”, a declarat Miliband pentru cotidianul Sunday Mirror, în condiţiile în care duminică, la Manchester, începe congresul Partidului Laburist.

„Un angajat din cinci în Marea Britanie îşi munceşte orele, îşi aduce contribuţia, dar este prost plătit. Dacă muncim din greu, ar trebui să putem asigura o existenţă demnă familiei”, a spus el.

Invitat la postul de televiziune BBC One, Ed Miliband şi-a confirmat intenţiile, estimând că ţara sa nu poate „să continue aşa, să funcţioneze doar pentru o parte a populaţiei”.

Salariul minim în Marea Britanie este în prezent de 6,31 lire sterline – şi respectiv de 5,03 lire pentru cei sub 21 de ani – şi ar urma să crească anul viitor la 6,50 lire.

Reunite într-un congres la începutul lui septembrie, sindicatele britanice au solicitat o creştere până la 10 lire pe oră, în condiţiile în care ţara a avut creştere economică, iar preţurile au crescut.

Salariul minim este de 9,53 de euro în Franţa, în timp ce Germania a decis să instituie în premieră un salariu minim de 8,50 euro de la 1 ianuarie 2015, notează AFP, citată de Agerpres.