Evenimentul Zilei > International > A început bătălia tunelurilor între evrei și arabi
A început bătălia tunelurilor între evrei și arabi

A început bătălia tunelurilor între evrei și arabi

Armata israeliană a anunţat punerea în funcţiune a unei infrastructuri subterane pe toată lungimea frontierei cu Libanul

Aceasta pentru a contracara ameninţarea incursiunilor mişcării şiite Hezbollah prin intermediul tunelurilor, informează AFP, citată de Agerpres.

„Astăzi, duminică, 19 ianuarie, armata israeliană a început să desfăşoare o infrastructură tehnologică pentru a detecta şi identifica activităţi de construcţie subterană de-a lungul frontierei libaneze”, a anunţat armata Israelului într-un comunicat.
Acest nou sistem echipat cu „senzori” va permite furnizarea de „informaţii de ordin seismic şi acustic”, indicând potenţiale activităţi subterane, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus.

Lucrările, care au început în apropierea localităţii Misgav Am, în extremitatea nordică a Israelului, ar urma să se întindă pe câţiva kilometri lungime pe aşa-numita „linie albastră” care separă Libanul de Israel, a adăugat Conricus.
Proiectul este pus în practică la un an după ce armata israeliană a anunţat că a distrus mai multe tuneluri săpate de Hezbollah.