Pep Guardiola (45 de ani), unul dintre cei mai repsectați tehnicieni din fotbalul mondial, a bătut palma cu șeicii de la Manchester City, iar din vară se va muta în Anglia. Pentru a se despărți de Bayern Munchen, ibericul a fost ofertat cu un salariu anual de 25 de milioane de euro. Tentația a fost de nerefuzat și astfel, Guardiola va deveni cel mai bine plătit antrenor din fotbalul mondial.

În mai puțin de opt ani, Pep a reușit să câștige tot ce se putea în „Sportul Rege” și a devenit un model de succes. Guardiola a avut ca bază de plecare o carieră solidă de jucător, pătată la un moment dat de un uriaș scandal de dopaj. Mijlocaș defensiv, spanilul a început fotbalul la FC Barcelona și a făcut parte din „Dream Team”-ul lui Johan Cruyff. 11 ani a evoluat Pep la gruparea catalană, timp în care s-a intersectat și cu doi români: Gică Popescu și Gică Hagi. În perioada în care împărțeau același vestiar, între Guardiola și Popescu s-a născut o mare rivalitate. „Baciul” fusese desemnat să poarte banderola de căpitan, de către antrenorul Bobby Robson, iar Pep nu putea accepta asta. Lucrurile s-au calmat cu trecerea timpului, iar relația celor doi s-a relaxat, în ultimii ani. În 2001, mijlocașul a ales să evolueze la în Italia, la Brescia. De aici, lui Guardiola i s-a tras un uriaș scandal, ce a vizat dopajul. Fotbalistul a fost depistat pozitiv cu nandrolon și a primit o suspendare de 4 luni. Mai mult, în 2005, spaniolul a primit și o condamnare cu executare, de șapte luni, dar a scăpat de pedeapsă în urma recursului. Nici până astăzi antrenorul n-a recunoscut că s-a dopat și a pus toată povestea pe seama unor analize eronate.

Pep a mai trecut ca jucător pe la AS Roma (2002), Al Ahli (2003-2005) și Dorados (2005-2006), apoi s-a retras și s-a transformat rapid într-un antrenor formidabil. După ce și-a făcut ucenicia la echipa „satelit” a Barcelonei, Guardiola a fost promovat în 2008 la marea formație a „roș-albaștrilor”. A fost privit cu suspiciune, majoritatea specialiștilor considerând că a primit o responsabilitate prea mare. Însă, un an mai târziu, Pep sărbătoarea cu formația catalană câștigarea a șase trofee: campionatul Spaniei, Cupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei, Supercupa Spaniei, Campionatul Mondial al Cluburilor.

Guardiola a marcat epoca și a creat mașinăria de fotbal cu celebrul stil „tiki-taka”. În 2012, antrenorul a considerat că și-a terminat treaba pe „Camp Nou”, apoi, un an mai târziu a semnat cu Bayern Munchen. Înainte de a începe treaba în Bavaria, Guardiola a învățat fără cusur limba germană, pentru a se putea descurca fără probleme pe „Allianz Arena”. De la vară, după ce ani de zile a fost curtat intens de șeici, Guardiola va lucra la Manchester City, pentru un salariu de invidiat: 25 de milioane de euro.