A fost semnalată o leoaică în libertate în jurul Berlinului

A fost semnalată o leoaică în libertate în jurul Berlinului Locuitorii de la periferia Berlinului, terorizați de un leu. sursa: Twitter

Poliția germană a îndemnat joi locuitorii din suburbiile din sudul Berlinului să rămână în casă, în timp ce cercetau zona pentru a găsi un animal sălbatic în libertate, aparent o leoaică.

Poliția a dat prima dată alarma la primele ore ale dimineții, după ce două persoane au văzut ceea ce părea a fi o leoaică urmărind un mistreț pe o stradă la mai puțin de cinci kilometri de capitala germană. „În jurul miezului nopții, am primit un mesaj greu de imaginat. Doi trecători care au văzut un animal urmărindu-l pe altul”, a declarat Daniel Keip, purtătorul de cuvânt al poliției din Brandenburg, pentru postul de radio RBB.

„Unul era un mistreț, iar celălalt aparent un animal sălbatic, o leoaică. Cei doi bărbați au înregistrat video, cu telefoanele lor, și chiar și polițiștii experimentați au trebuit să recunoască faptul că era probabil o leoaică”, a spus el.

Poliția berlineză a alertat apoi populația cu privire la prezența fiarei, punând inițial în alertă suburbiile din sud-vestul orașului și apoi extinzând zona de căutare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timp ce autoritățile, susținute de mai multe elicoptere, cercetau zona din jurul comunităților Kleinmachnow, Teltow și Stahnsdorf la începutul zilei de lucru, potrivit presei locale, poliția a îndemnat locuitorii să rămână în casă.

„Animalul sălbatic care a evadat nu a fost încă găsit!”, a scris pe Twitter poliția din Brandenburg, regiunea din jurul Berlinului, în jurul orei 05:30 GMT. „Vă rugăm să nu ieșiți din case”.

Animalele de companie ar trebui, de asemenea, să fie ținute în casă, a adăugat tweetul.

Rămâne neclar de unde ar fi putut veni felina

„Nu există parcuri de animale, grădini zoologice sau circuri în care să lipsească un astfel de animal”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției pentru RBB. Zeci de ofițeri cercetau zona, iar dronele căutau de sus. Un medic veterinar și doi vânători s-au alăturat, de asemenea, căutărilor.

O purtătoare de cuvânt a municipalității din Kleinmachnow a declarat pentru RBB că centrele de zi au fost anunțate să țină copiii în casă, iar vânzătorii de la o piață locală au fost rugați să nu-și instaleze tarabele. „Aproape că nu mai sunt oameni afară”, a spus purtătoarea de cuvânt.

Odată ce animalul va fi găsit, acesta va fi probabil sedat cu un tranchilizant și va fi dus la un adăpost pentru animale, a adăugat Keip. În cazul în care cineva se întâlnește cu animalul sălbatic, principalul lucru este să nu intre în panică, a declarat Florian Eiserlo de la organizația pentru protecția animalelor „Vier Pfoten” (Patru labe).

„Stați nemișcați, rămâneți calmi, încercați să vă îndreptați spre o zonă sigură, cum ar fi o mașină sau o clădire”, a declarat Eiserlo pentru ziarul Rheinische Post. Nu este prima dată când germanilor li se spune să fie atenți la animalele sălbatice în libertate.

În luna mai, locuitorii din orașul Erfurt, din centrul Germaniei, au fost zguduiți de vederea unui cangur care a sărit peste un drum aglomerat după ce a scăpat de pe o proprietate privată. În 2019, a fost nevoie de mai multe zile pentru ca o cobră mortală să fie recapturată în orașul Herne din vestul țării, unde locuitorilor li s-a spus să țină ferestrele închise și să se ferească de iarba înaltă.

În 2016, îngrijitorii germani de la grădina zoologică au fost nevoiți să împuște mortal un leu după ce acesta a scăpat din incinta sa din orașul Leipzig, în estul țării, iar un tranchilizant nu a reușit să îl oprească.

sursa: insiderpaper.com