Un tâlhar deosebit de periculos prin modul de acţionare a fost arestat miercuri de Judecătoria Cluj Napoca. Robert Ungureanu are 27 de ani, este din Tulcea şi este considerat de poliţişti cel mai periculos tâlhar care a acţionat anul acesta în Cluj Napoca.
Sub pretextul că are nevoie de serviciu, a intrat în discuţii cu o femeie în vârstă de 55 de ani din Cluj Napoca. În data de 4 august, într-un moment de naivitate, femeia l-a invitat pe Ungureanu în apartamentul în care locuia în Cluj Napoca, situat pe strada Teleorman. La un moment dat, Ungureanu a sărit asupra femeii, a strâns-o cu mâinile de gât până ce aceasta a leşinat. "După ce femeia a leşinat, a luat o eşarfă şi a strâns-o de gât, dar nu pentru a o ucide, ci doar pentru a-i induce starea de inconştienţă. Aceste metode se învaţă în închisoare, unde infractorii, în loc să se reeduce, se perfecţionează în metode cât mai sofisticate de a comite infracşiuni. După aceasta, a luat un cearşaf şi i-a acoperit faţa", spune un poliţist.
Robert Ungureanu a acţionat sub privirele îngrozite ale unei bătrâne de 81 de ani, mama femeii atacate. Din casă, tâlharul a sustras mai multe bunuri de valoare, un calculator, un telefon mobil, un aparat foto digital, bijuteriile care erau asupra victimei şi portofelul cu bani al acesteia. Ungureanu a încărcat toată marfa în maşina proprietate personală a femeii şi, deşi nu avea permis, a plecat de la faţa locului, fiind prins de poliţişti când încerca să amaneteze bijuteriile furate de la femeie.
Robert Ungureanu mai este cercetat penal de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea tot pentru infracţiuni grave de genul celor comise la Cluj.