Evenimentul Zilei > International > A fost Nigel FARAGE cârmuit de Putin spre IEŞIREA din UE? Ce spun cei doi POLITICIENI
A fost Nigel FARAGE cârmuit de Putin spre IEŞIREA din UE? Ce spun cei doi POLITICIENI

A fost Nigel FARAGE cârmuit de Putin spre IEŞIREA din UE? Ce spun cei doi POLITICIENI

Nigel Farage, în vârstă de 52 de ani, este politicianul britanic care a susţinut ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Acesta declara în martie 2014 pentru publicaţia Independent, că liderul pe care îl admiră cel mai mult de pe scena politică a lumii este Vladimir Putin.

Farage este cel care a susţinut şi a organizat întreaga campanie împotriva premierului britanic David Cameron, pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană. 

Unul dintre liderii politici ai lumii care a susţinut, tacit, acest referendum, este chiar oficialul rus Vladimir Putin. "Aceasta nu este problema noastră, este problema poporului britanic. Eu am opinia mea pe acest subiect, dar nu doresc să mă exprim în avans. Cred ca ar fi incorect din partea mea să fac acest lucru", declara Putin cu doar câteva zile înainte de referendum. 

Nigel Farage a fost prezentat şi cetăţenilor ruşi de către publicaţia Russia Today, ca fiind liderul care va reda independenţa Marii Britanii şi va fi primul care va duce la dizolvarea Uniunii Europene. Acesta a acordat un interviu în exclusivitate pentru publicaţia rusă.
 
După rezultatele de vineri, Putin a reacţionat când premierul David Cameron ar fi afirmat că Rusia are un interes în ieşirea Marii Britanii din UE. "Afirmaţii făcute de premierul Marii Britanii, David Cameron, înainte de acest plebiscit, înainte de acest referendum, privind poziţia Rusiei nu au nicio bază şi nu au avut niciodată. Cred că acest lucru nu este altceva decât o încercare eronată de a influenţa opinia publică în propria ţară. După cum vedem, nu a avut nici măcar rezultatul dorit", a transmis Putin. El a subliniat că afirmaţii potrivit cărora Moscova ar fi interesată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană "arată nivelul scăzut de cultură politică", transmit cei de la Realitatea

Nigel Farage este cel care în urmă cu doi ani era de părere că rromi vor să invadeze Marea Britanie şi că ei sunt direct responsabili pentru mai toate infracţiunile comise de către imigranţi. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: