UPDATE. Câinele care i-a salvat viaţa lui Mario se numeşte Marco, iar instructorul său este agentul şef adjunct Mihai Belanciuc. Alături de Marco, în căutarea băiatului a fost adus şi un alt câine, Banny. Cei doi au fost aduşi cu elicopterul MAI sosit în căutarea băiatului.
Şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a dispus ca cele două echipe canine de la Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu să se deplaseze în localitatea Târgu-Cărbuneşti pentru a-i sprijini pe cei 30 de poliţişti care îi căutau, deja, pe copil.
"Au spus că sunt cei mai buni câini de urmă şi iată că au avut dreptate. În acte, câinele se numeşte Map, dar este strigat Marco. Când elicopterul s-a dus să alimenteze la Sibiu, a luat şi cele două echipaje canine", a dezvăluit pentru EVZ purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, comisar Raluca Şeucan.
Cei doi câini care au participat la ampla desfăşurare de forţe, în căutarea băiatului, vor fi, începând de mâine, prezenţi la cea de a IX-a ediţie a Campionatului Naţional de Dresaj al Câinilor de Serviciu care se va desfăşura, în perioada 1 – 5 octombrie a.c., la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” –  Sibiu.
La competiţia din acest an sunt aşteptate să participe echipe canine ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Centrului Chinologic Sibiu.  De asemenea, la eveniment vor lua parte şi cupluri chinotehnice ale Autorităţii Naţionale a Vămilor din România  şi  ale Serviciului de Protecţie şi Pază. 
La competiţie va participa şi echipe canine din cadrul Ministerului de Interne al Bulgariei.
UPDATE. Copilul a fost descoperit de un cîine dresat special să ia urma în astfel de situaţii. "Echipajul canin, format din poliţist şi un ciobănesc german, l-a găsit într-o zonă cu vegetaţie forestieră. Stătea când l-a găsit", a explicat Romina Dochian.
Câinele care a dat de urma copilului a fost adus în această dimineaţă pentru a participa la căutări. El aparţine Centrului Chinologic "Dr. Aurel Greblea", din Sibiu.
Băiatul a fost transportat la Spitalul din Târgu Cărbuneşti pentru a fi examinat de medici. "Starea lui este bună", a concluzionat Romina Dochian.
UPDATE. Autorităţile au anunţat că l-au găsit pe băiat! Era nevătămat, dar speriat şi deshidratat! Urmează să fie transportat la spital pentru control amănunţit.

"Pot să vă confirm că a fost găsit şi este bine. Aşa cum mi-au transmis colegii aflaţi la faţa locului. Se afla la aproximativ un kilometru şi jumătate de casă. Când l-au găsit au zis că este în ordine, este bine", a precizat pentru EVZ purtătorul de cuvânt al IJP Gorj, agentul Romina Dochian.
UPDATE. Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit pentru EVZ că băiatul căutat este autist. "Părinţii nu au spus de la început acest lucru poliţiştilor şi, din acest motiv, căutările sunt îngreunate", au precizat anchetatorii. Boala de care suferă băieţelul îl împiedică pe acesta să răspundă la strigătele salvatorilor, susţin specialiştii consultaţi de EVZ. Părinţii au declarat anchetatorilor că băiatul a dispărut aseară, în jurul orei 20.30. "Au spus că s-a dus în livada din spatele casei care dă în pădure şi că, la un moment dat, nu l-au mai văzut", a precizat agentul Romina Dochian.
Autismul este o boală ce se manifestă la nivelul creierului, care impiedică persoana afectată să relaţioneze corect cu cei din jur, să îşi exprime gândurile şi sentimentele şi să aibă o viată socială normală. În cazurile grave este mereu nevoie de supravegherea pacientului pentru ca acesta să facă anumite lucruri iar funcţiile intelectuale sunt reduse. Aproape jumătate dintre persoanele cu autism nu vorbesc deloc sau scot nişte sunete care doar imită ce au auzit.

UPDATE. Poliţiştii din Gorj n-au dat, însă, de urma băiatului de 8 ani, dispărut de aseară de acasă. Întrucât părinţii nu au putut oferi o fotografie a micuţului, oamenii legii au făcut un portret robot pe care l-au dat publicităţii. "Zona în care îl căutăm este foarte dificilă. Sunt dealuri şi păduri. Am primit sprijin din partea unor colegi din alt judeţ care au adus alţi doi cîini de urmă întrucât cei doi pe care i-am folosit de aseară sunt obosiţi şi trebuie să se odihnească", a precizat pentru EVZ purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, agent Romina Dochian.
UPDATE. Copilul este căutat într-o pădure din apropierea oraşului Târgu Cărbuneşti. "Căutările se desfăşoară în jurul satului Ştefăneşti, aflat aproape de Târgu Cărbuneşti. Este o zonă împădurită şi de aceea am solicitat sprijinul elicopterului cu termoviziune", a precizat pentru EVZ un ofiţer din cadrul IJP Gorj.
O acţiune de căutare de mare amploare are loc în judeţul Gorj. Peste 30 poliţişti, din care patru criminalişti cu doi câini de urmă, cinci jandarmi şi mai mulţi voluntari au plecat în căutarea unui minor în vârstă de 8 ani. Băiatul a fost dat dispărut aseară, în jurul orei 22.35, de părinţii săi. Poliţia Oraşului Târgu-Cărbuneşti a fost sesizată de tatăl micuţului despre faptul că, în jurul orelor 20:30, fiul său, CONSTANTIN-MARIO-DELIAN POPESCU, în vârstă de 8 ani, a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit.   
În căutarea băiatului a plect şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor care a decolat, la ora 10.00, din Bucureşti.Elicopterul a fost solicitat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj pentru a veni în sprijinul echipajelor de poliţie care participă la căutări, zona în care s-a rătăcit copilul fiind greu accesibilă.

CONSTANTIN-MARIO-DELIAN POPESCU are aproximativ 1,50 m înălţime, este astenic (aproximativ 35 kg), are faţa ovală, ten deschis, ochi căprui, păr şaten, drept, tuns scurt, cu breton.

La data plecării minorul purta un tricou cu mâneci scurte de culoare albastră, pantaloni tip blue-jeans de culoare neagră, iar în picioare purta sandale de culoare maro din piele întoarsă.

Persoanele care pot da relaţii despre minor, sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.