Evenimentul Zilei > International > A fost GĂSITĂ o POSIBILĂ piesă a aeronavei MH370
A fost GĂSITĂ o POSIBILĂ piesă a aeronavei MH370

A fost GĂSITĂ o POSIBILĂ piesă a aeronavei MH370

CNN a anunţat că o bucată din epava unui Boeing 777, cel mai probabil parte a aeronavei MH370, a fost gasită weekend-ul acesta la mal pe coasta Mozambicului, potrivit spuselor unui oficial din Statele Unite.

Bucăţile de avion găsite sunt transportate acum în Malaezia şi vor fi supuse examinărilor. Se presupune că epava este o bucată ce aparţinea stabilizatorului aeronavei, declară oficialul din Statele Unite.

Alte surse din domeniul aviaţiei susţin că nu exstă nicio înregistrare cu privire la dispariţia vreunui aparat de tip Boeing 777, în afara celui de pe linia Malaeziei, dispărut în data de 8 Martie 2014 când şi-au pierdut viaţa 239 de persoane.

Oficialii “Malaysia Airlines” nu doresc deocamdată să facă speculaţii cu privire la epava găsită, însă acceptă speculaţiile.

Provenienţa pieselor de avion dar mai ales motivul prăbuşirii acestuia rămân încă un mister, probele identificate până acum râmânând încă doar indicii irelevante.

În luna septembrie a anului trecut o echipă de investigatori francezi au identificat provenienţa unei aeronave prăbuşite pe Insula Reunion ca aparţinând companiei Malaysia Airlines.

Dispariţia avionului MH370 rămâne unul dintre cele mai mari mistere ale aviaţiei de până în prezent. Aeronava a decolat pe pe pista Aeroportului Internaţional din Kuala Lumpur la primele ore ale dimineţii cu destinaţia Beijing. La ora 1:19 a fost identificat deasupra mării de sud a Chinei, atunci când controlorii de trafic aerian din Malaezia au luat legătura cu echipajul de la bord pentru a îi contacta pe cei din Ho Chi Minh City pentru următorul zbor în spaţiul vietnamez.

Confirmarea de primire a mesajului din partea echipajului de la bord a fost ultimul lucru care s-a auzit de pe zborul aeronavei MH370: "Noapte bună Malaezia 3-7-0”

La scurt timp după, controlorii de trafic aerian din Malaezia au pierdut contactul cu avionul undeva deasupra mării dintre Malaezia şi Vietnam.

Aparatura de transmisie de la bord a pierdut brusc semnalul, transmiterea informaţiilor precum altitudinea ori voteza către corpul de control a devenit imposibilă şi din acel moment MH370 a dispărut fără urmă.

Autorităţile malaeziene au arătat mai târziu că radarul militar a urmărit aeronava MH370 în momentul în care s-a întors cptre vest şi zbura deasupra Peninsulei Malaeziene până în strâmoarea Malacca, înainte de a ieşi din raza acestuia e acoperire la orele 2:14, moment în care a dispărut din nou.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: