Evenimentul Zilei > Actualitate > A fost eliberat Ce părere aveţi despre lăsarea în libertate a ucigaşului micuţei Larisa Chelaru?
A fost eliberat Ce părere aveţi despre lăsarea în libertate a ucigaşului micuţei Larisa Chelaru?

A fost eliberat Ce părere aveţi despre lăsarea în libertate a ucigaşului micuţei Larisa Chelaru?

A omorât o copilă de 8 ani şi apoi a aruncat-o la gunoi. Modul barbar în care a ucis-o pe fetiţa pe care a agresat-o sexual şi cum, după două luni, i-a aruncat nonşalant trupul neînsufleţit la ghenă, face din Robert Ciobanu un criminal periculos, unul care este bine-merci în libertate, deşi psihologii au recomandat clar să nu fie eliberat.

Cea mai controversată eliberare din pușcărie în baza Noul Cod de Procedură Penală (NCCP) este cea a lui Robert Ciobanu, cel care în 2005, la 17 ani, a ucis-o fără milă pe micuţa Larisa Chelaru. A fost una dintre cele mai groaznice crime de după Revoluție. Citiţi mai multe aici

Pe scurt, după ce în 2006, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și încarcerat la Penitenciarul Iași, schimbarea legislației i-a permis, pentru faptul că era minor la comiterea crimei, transferul lui la Penitenciarul de Minori Tichilești, județul Brăila. Asta, atenţie mare, deși Robert avea 26 de ani.

Noul Cod a impus înlocuirea condamnării de 20 de ani, cu una de reeducare de 15 ani, într-un centru de minori, așa cum a explicat completul Tribunalului Iași, care a luat această decizie în februarie. Meandrele sistemului juridic nu se opresc aici.

În luna septembrie, după ce Robert Ciobanu a executat două treimi din noua pedeapsă de 15 ani, reprezentanții Penitenciarului Tichilești au trimis, în baza legii, cererea de eliberare condiționată la Tribunalul Brăila, iar instanța a aprobat-o, în ciuda evaluării făcute de psihologi, în cazul său.

Ce părere aveţi despre lăsarea în libertate a ucigaşului micuţei Larisa Chelaru?