A fost cerut la Real Madrid sau Chelsea, dar a ales AC Milan. Portughezul Rafael Leao e legat de italieni până în 2028

A fost cerut la Real Madrid sau Chelsea, dar a ales AC Milan. Portughezul Rafael Leao e legat de italieni până în 2028Rafael Leao a semnat pe un salariu de 7 milioane de euro SURSA FOTO: Facebook

Starul portughez Rafael Leao va câștiga 7 milioane de euro pe sezon la AC Milan. Echipa italiană a decis să-i achite o amendă de 22 de milioane de euro.

Creșterea salarială oferită de AC Milan lui Leao este fabuloasă, având în vedere că portughezul câștiga 1,5 milioane de euro pe sezon.

Suma de 22 de milioane de euro reprezintă amenda primită de Rafael Leao pentru că s-a transferat de la Sporting la Lille fără să aibă acordul clubului portughez. Suma a fost stabilită de instanță drept compensații pentru Sporting Lisabona.

Mutarea a fost făcută în 2018, când Rafael Leao a plecat din Portugalia după ce ultrașii lui Sporting au făcut ”ravagii” la baza de pregătire a echipei.

Leao a semnat cu AC Milan până în 2028

Rafael Leao are contract cu Milan până în 2028. Noul contract al lui Rafael Leao nu are clauză de reziliere. Conform precedentului angajament, portughezul putea fi transferat oricând pentru 150 de milioane de euro.

De asemenea, pe lângă salariul de 7 milioane de euro, Rafael Leao mai poate câștiga două milioane din bonusuri de performanță, scrie Gazzetta dello Sport.

Rafael Leao are 10 apariții apariții în acest sezon de UEFA Champions League și are la activ un gol și cinci pase decisive.

Rafael Alexandre da Conceicao Leao are 24 de ani și este atacant, în Serie A la AC Milan și la echipa națională a Portugaliei.

Leao debutat la prima echipă a clubului Sporting Lisabona în 2018, câștigând Taça da Liga 2017–18, înainte de a-și rezilia unilateral contractul, în urma unui incident în interiorul clubului. La scurt timp după, s-a alăturat echipei Lille din Franța, în urma unui transfer  gratuit. În 2019 a semnat cu AC Milan. În al treilea sezon la club, el a ajutat echipa să câștige Serie A 2021-22, care a pus capăt secetei de 11 ani a clubului pentru titlul de ligă. De asemenea, a fost votat cel mai valoros jucător din Serie A și a fost inclus pe lista scurtă de 30 de oameni pentru Balonul de Aur.